Radojičiću želimo svu sreću pred polufinale sa Petrovcem

"A kada bih ja odlučivao, više bih volio da Radojičića naslijedi neko od crnogorskih kadrova, kao što je legendarni fudbaler našeg kluba Slavko Vlahović, koji sa velikim uspjehom vodi mlađe kategorije, ili Dejan Rabrenović...", rekao je Vuković
350 pregleda 6 komentar(a)
Dragan Radojičić, Foto: Savo Prelević
Dragan Radojičić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.04.2015. 17:58h

Završeno je nekoliko epizoda latinoameričke sapunice u crnogorskoj režiji, a u kojoj su uloge tumačili članovi Upravnog odbora Fudbalskog kluba Budućnost.

Da li će glavni lik na kraju preživjeti, znaće se u srijedu, nakon revanša polufinala Kupa Crne Gore, u kojem Budućnost dočekuje Petrovac poslije remija bez golova u prvoj utakmici.

Da bi se pohvatala hronologija događaja, ne pomaže ni Ajnštajnov koeficijent inteligencije, ali uprošćeno ona valjda izgleda ovako:

- Upravni odbor raspravljao je o povjerenju treneru Budućnosti Draganu Radojičiću;

- članovi Upravnog odbora nisu mogli da se usaglase da li je Radojičić dobio podršku ili nije;

- predsjednik Upravnog odbora Bojan Šarkić sinoć je kazao da je Radojičić smijenjen, da će ekipu do kraja sezone voditi Nikola Jovanović, takođe član Upravnog odbora;

- danas u 11 časova održan je trening, koji je vodio Dragan Radojičić;

- trening koji je za 15 časova zakazao Nikola Jovanović, nije održan;

Na kraju, Dragan Radojičić će ipak voditi ekipu u meču sa Petrovcem!

"Jako mi je žao zbog sportske javnosti, igrača, stručnog štaba, a posebno navijača kojih je najviše u državi, zbog svega što se dešavalo minulih dana i na sebe kao člana Upravog odbora preuzimam dio krivice za to. Najvažnije je da se stavi tačka i da se ekipa i trener Dragan Radojičić na miru pripremaju za sudbonosnu utakmicu sa Petrovcem", za "Vijesti" kaže Aleksandar Vuković, član Upravnog odbora.

Šta se ustvari desilo?

"U četvrtak je raspravljano o povjerenju Radojičiću. Kako su četiri člana UO bila opravdano odsutna i obavili smo telefonske konsultacije. Neki su bili za to da Radojičić nastavi, neki da ide, ali nijedna opcija nije imala dovoljno veliku podršku da bismo preuzimali neke radikalne mjere u situaciji kada nas očekuje najvažnija utakmica u sezoni. Ja sam u klubu zadužen za ekonomske, marketinške i pravne poslove, a ne za sportski dio i zbog toga sam bio uzdržan, ali smatram da nije trenutak da se trener mijenja uoči polufinala Kupa. Uostalom, sve i da je Radojičiću izglasano nepovjerenje i da je smijenjen, mi se uopšte nijesmo izjašnjavali o tome da li na klupu treba da sjedne Nikola Jovanović", ističe Vuković.

Nije tajna da je za smjenu Radojičića bio član UO Nikola Jovanović, a da je upravo on trebao da ga zamijeni. Nije li to konflikt interesa?

"Poslije ostavke Nenada Vukčevića prošle godine, Nikola Jovanović je pomagao Goranu Perišiću i uradili su sjajan posao. Ali ponavljam, mi se sada o tome da Jovanović bude šef stučnog štaba nismo ni izjašnjavali. Sve ovo što se desilo sigurno šteti imidžu kluba i predstavlja veliki šamar za klub. Doduše, dobra stvar je što smo pokazali transparentnost, što su svi mogli da kažu što misle i da izađu u javnost sa time, ali sada je vrijeme da to ostavimo iza nas i da na sve načine pomognemo ekipi da potpuno spremna dočeka srijedu i duel sa Petrovcem", zaključuje Vuković.

Da li je tačna informacija da je klub pregovarao sa Miloradom Kosanovićem, trenerom Novog Pazara?

"Milorad Kosanović je lično moj prijatelj. Član UO Mikica Mališić i ja sjedjeli smo sa Kosanovićem u Novom Pazaru, jeli ćevape i pričali o fudbalu, kao što sa svim prijateljima pričam o fudbalu. Ako bi Radojičić na kraju sezone napustio klub, ne bih imao ništa protiv da dođe Kosanović, ali na pamet mi nije padalo da pričam sa njim o tome, jer ponavljam da ja u Budućnosti nisam zadužen za sportska pitanja. Kada je sportski dio u pitanju ja sam samo navijač i gledano iz te perspektive po meni je Gaga Radojičić najbolji crnogorski trener. A kada bih ja odlučivao, više bih volio da Radojičića naslijedi neko od crnogorskih kadrova, kao što je legendarni fudbaler našeg kluba Slavko Vlahović, koji sa velikim uspjehom vodi mlađe kategorije, ili Dejan Rabrenović...

Po kuloarima se priča da dio plate Radojičiću isplaćuju menadžeri, da zbog toga neki igrači moraju da budu u timu. Da li je to istina?

"Znam samo ono što piše u papirima, a po papirima - to nije tačno! Šta se radi u svlačionici, kakve kriterijume ima trener koji je osvojio dvije uzastopne titule prvaka Crne Gore - niti znam, niti je moj posao. A u svoj priči oko smjene Radojičića, koji nije jeftin trener, treba sagledati i finansijske efekte raskida ugovora sa njim".

Dugovanja drastično smanjena

Vuković kaže da je u klub došao isključivo da pomogne vezano za finansije, marketing i pravne poslove.

"Došao sam na poziv bivšeg gradonačelnika Miomira Mugoše i ponosan sam na ono što je urađeno na tom polju, na kojem nam je puno pomogla Beba Martinović. Budućnost sada diše punim plućima! Dug kluba nikada nije bio manji u proteklih 10 godina. Sada je ispod 400 hiljada eura, a bio je preko milion. Cifre treba prihvatiti sa malom rezervom, ali ubrzo ćemo javnost precizno informisati. Klub je usaglasio sva dugovanja sa doprinosima, igračima se duguju samo dvije plate, a prethodna dugovanja smo sveli na minimum. Na pragu smo da i to riješimo, jer radimo na transferu koji bi trebalo da pokrije sve. Uostalom...", ističe Vuković i dodaje:

"Budućnosti za plate i doprinose mjesečno treba 45 hiljada eura, a sa svim troškovima 70 hiljada. Drastičnim smanjenjem dugova pokazali smo da klub može da bude profitabilno preduzeće, da posluje pozitivno. Klub je vlasništvo glavnog grada, a nova parlamentarna većina treba da odluči šta će i kako dalje sa klubom. Što se mene tiče, najmanji mi je problem da se vratim na Zapadnu tribinu odakle 30 godina gledam utakmice Budućnosti", ističe Vuković.

Bonus video: