Podjele u upravi, Radojičić za sada ostaje trener

Miroslav Mikica Mališić, jedan od članova Upravnog odbora, rekao je da trenera neće smjenjivati ulica
503 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Radojičić, Foto: Savo Prelević
Dragan Radojičić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.04.2015. 14:24h

Iako je Bojan Šarkić, predsjednik borda direktora, sinoć za „Vijesti“ izjavio da je Dragan Radojičić smijenjen sa mjesta trenera Budućnosti i da će novi strateg biti Nikola Jovanović, sportski direktor, od toga za sada nema ništa.

Radojičić je jutros vodio trening u kampu na Starom aerodromu i očigledno je da uprava nije imala dovoljan broj glasova da smijeni trenera.

Iako su na treningu bili Šarkić i Budimir Miranović, izvršni direktor, nisu se oglašavali, dok se Jovanović uopšte nije pojavio.

Miroslav Mikica Mališić, jedan od članova Upravnog odbora, rekao je da trenera neće smjenjivati ulica i da postoje pravila kako se to radi.

"Upravni odbor samo može da smijeni trenera, a do sada je Radojičić imao podršku i dokle god je tako, biće trener“, rekao je Mališić.

U Upravi Budućnosti, koja broji sedam članova, došlo je do žestokog mimoliaženja. Tri člana, među kojima su predsjednik UO Šarkić i čovjek zadužen za sportska pitanja, Nikola Jovanović, su za smjenu trenera, dok su druga trojica, među kojima je i Mališić, za ostanak Radojičića. Sporan je glas sedmog člana uprave, Blagote Radovića, koji je već saopštio da ne želi da on donosi ključne odluke u klubu.

Jovanović je, kako saznajemo, zakazao trening za 15 sati, ali s obzirom da su igrači već trenirali, pod Radojičićem, niko se na kampu nije pojavio, pa ni sam Jovanović.

Radojičić ostaje trener, vodiće ekipu u srijedu u revanšu polufinala Kupa protiv Petrovca, a nakon toga tek treba da se definiše koji će dio uprave ostvariti "pobjedu".

Budućnost je u svojevrsnom vakumu nakon odlaska Miomira Mugoše, dugogodišnjeg gazde kluba, još se ne zna ko je predsjednik Skupštine, ko upravlja klubom.

Na potezu je Glavni grad, većinski vlasnik kluba.

Bonus video: