U LOZANI

Sud za Sportsku arbitražu saslušao žalbe fudbalskih saveza Srbije i Albanije

CAS je naveo da su žalbe saslušane u četvrtak i petak i da će konačnu odluku donijeti prije utakmice Srbije i Danske, koja se igra 13. juna u Beogradu.
2 komentar(a)
Albanija - Srbija, Foto: Reuters
Albanija - Srbija, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2015. 08:38h

Sud za Sportsku arbitražu (CAS) u Lozani saopštio je danas da je saslušao žalbe Fudbalskih saveza Srbije i Albanije, povodom kazni Evropske fudbalske unije (Uefa) zbog prekinute utakmice dvije reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Beogradu.

CAS je naveo da su žalbe saslušane u četvrtak i petak i da će konačnu odluku donijeti prije utakmice Srbije i Danske, koja se igra 13. juna u Beogradu.

Utakmica Srbije i Albanije igrana je 14. oktobra i Beogradu a prekinuta je u 42. minutu poslije nereda u kojima su učestvovali igrači obje ekipe i domaći navijači, nakon što se iznad terena na stadionu Partizana pojavio dron, koji je nosio zastavu velike Albanije.

Fudbaleri Albanije su nakon toga odbili da se vrate na teren.  

Uefa je pobjedu dodelila Srbiji službenim rezultatom 3:0, ali joj je oduzela tri boda, kaznila je sa 100.000 franaka i igranjem dvije kvalifikacione utakmice bez publike. Fudbalski savez Albanije kažnjen je sa 100.000 franaka.

Fudbalski savezi Srbije i Albanije žalili su se Uefi na tu odluku, evropska kuća fudbala je odbila žalbe, pa su se Savezi žalili CAS.

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće 8. oktobra na gostujućem terenu protiv Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. 

Preporučujemo za Vas