Gvardiola: Nije do doktora, ako Bajern gubi ja sam kriv

Njegov medicinski tim okrivljen za poraz protiv Porta od 3:1 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.
63 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola i Volfart, Foto: Merkur-online.de
Gvardiola i Volfart, Foto: Merkur-online.de
Ažurirano: 17.04.2015. 14:45h

Da li je postao svjestan situacije, ili pokušava da popravi štetu, tek trener Bajerna Pep Gvardiola se oglasio nakon odluke dugogodišnjeg doktora bundesligaša iz Minhena Hansa Vilhelma Milera Volfarta da podnese ostavku.

Medicinski tim Volfarta je, naime, okrivljen za poraz protiv Porta od 3:1 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

"Bio sam razočaran, ali doktor nema veze sa tim. Ništa se nije dogodilo između nas dvojice, to je bila njegova odluka i ja je poštujem. Povrede igrača su sastavni dio fudbala, nijesu ljekari krivi za to", rekao je Gvardiola.

Miler Volfart koji je glavni ljekar Bajerna od 1977. godine, u karijeri je liječio mnoge vrhunske sportiste, među kojima i aktuelnog svjetskog rekordera i olimpijskog šampiona u sprintu Jamajčanina Juseina Bolta. On je bio i ljekar njemačke reprezentacije.

Volfart je u saopštenju naglasio da je "odnos povjerenja trajno poremećen".

Bajern posljednjih nedjelja ima problema sa povredama ključnih igrača Bastijana Švajnštajgera, Franka Riberija, Arjena Robena i Davida Alebe, koji nisu igrali u porazu protiv Porta.

Odnos Volfarta sa trenerom Pepom Gvardiolom, koji je klupu Bajerna preuzeo 2014, napeti su otkako je Tijago Alkantara poslat na terapiju u Barselonu, bez konsultacije Bajernovog ljekara.

"Odgovornost za poraz u Portu je moja. Ali, u protekle dvije godine moji igrači su ukupno 30 puta operisani. I pored toga smo osvijili titulu i Kup. Ne možemo uvijek da pobjeđujemo 3:0 ili 4:0 bez povrijeđenih igrača. Prije Šahtjora nismo imali povrijeđene igrače, nakon toga jesmo tri ili četiri. Tako ide život. A ja ostajem na klupi i sljedeće sezone", dodao je Gvardiola.

Bajern, koji u Bundesligi vodi na tabeli sa deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani tim, u narednom meču sastaje se sa Borusijom iz Dortmunda u polufinalu Kupa Njemačke, a sljedeće nedjelje u Minhenu treba da nadoknadi rezultatski deficit protiv Porta u revanš meču Lige šampiona.

Bonus video: