Gvardiola: Nećemo odustati tek tako

"Pokušali smo sve, ali nije lako igrati protiv ovako dobro pripremljene ekipe. Imamo komplikovan rezultat, ali nećemo odustati tako lako, pokušaćemo da ispravimo stvar u revanšu", rekao je Gvardiola.
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Beta/AP
Gvardiola, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.04.2015. 09:32h

Trener Bajerna Pep Gvardiola nije zadovoljan izdanjem tima u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, koji je Porto sonoć dobio rezultatom 3:1.

"Nisam u potpunosti zadovoljan sa timom. Pokušali smo sve, ali nije lako igrati protiv ovako dobro pripremljene ekipe. Imamo komplikovan rezultat, ali nećemo odustati tako lako, pokušaćemo da ispravimo stvar u revanšu", rekao je Gvardiola.

Golman Bajerna Manul Nojer priznao je da nije očekivao ovakav razvoj situacije za njegov tima.

"Igrali smo bez samopouzdanja, nismo stvarali prilike za gol, problem su nam predstavljale i greške, a u Ligi šampiona takve stvari se kažnjavaju. Znamo da smo zabrljali, svi smo krivi, ali moramo da nastavimo dalje", rekao je Nojer koji je dobro prošao jer na početku meča nije dobio crveni karton kada je u gol šansi srušio napadača Porta Džeksona Martinesa.

Slično razmišlja i sportski direktor Bajerna Matijas Zamer.

"Naravno, frustrirani smo, doživjeli smo neugodan poraz, ali to vam je fudbalt. Moramo nastaviti sa životom, moramo se što prije oporaviti. Vjerujem da smo prava ekipad i da ćemo izvući pouke iz svega ovoga", rekao je Zamer, dok je kapiten Bajerna Filip Lam poručio da vjeruje u čudo u revanšu.

"Sve je moguće", zaključio je Lam.

Martines: Biće mnogo teže u Minhenu

Kapiten Porta Džekson Martinez rekao je danas da će portugalski tim imati mnogo teži zadatak u revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena, uprkos pobjedi u prvom meču od 3:1.

"Ova pobjeda nam je donijela mnogo radosti, ali svjesni smo da nam ona ne garantuje prolaz u narednu fazu. Predstoji nam revanš i ta utakmica će biti mnogo teža za nas", rekao je Martines.

Domaćin je šokirao njemačkog predstavnika sa dva rana gola Rikarda Kvarežme, a treći gol postigao je upravo Martines.

"Znali smo da će Bajern pokušati da što više ima loptu u svom posjedu. Izvršili smo pritisak visoko po terenu i nismo im ostavili prostor na sredini. Upravo kroz takvu igru uspjeli smo da stvorimo najveći broj prilika", dodao je Kolumbijac.

Revanš je na programu 21. aprila na Alijanc areni u Minhenu.

Bonus video: