Sindikat je najpotrebniji igračima

„Crnogorskom fudbalu je potreban snažan i dobro organizovan Sindikat, a najpotrebniji je nama igračima", rekao je Dejan Ognjanović, koji je na sastanku predstavljao Sutjesku
0 komentar(a)
Rudar - Sutjeska, Foto: Saša Bezarević
Rudar - Sutjeska, Foto: Saša Bezarević
Ažurirano: 15.04.2015. 16:34h

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) održao je danas sastanak sa kapitenima i predstavnicim igrača prvoligaških klubova, na kojem je bilo je riječi o aktuelnoj situaciji u našim klubovima po pitanju radno-pravnog statusa igrača i redovnosti isplate zarada.

Kako je saopšteno iz SPFCG, sastanak je obilježila živa diskusija na osnovu čijih zaključaka će Sindikat definisati dalje prioritete u radu.

Na sastanku je, takođe, formirano Radno tijelo za informisanje i komunikaciju, čiji će zadatak biti održavanje redovne dvosmjerne komunikacije Sindikata sa članstvom. Predstavljeni su i novi servisi koje će SPFCG omogućiti članstvu u narednom periodu, kao i akcije u vezi projekata o kojima će biti više riječi nakon realizacije početne faze istih.

„Crnogorskom fudbalu je potreban snažan i dobro organizovan Sindikat, a najpotrebniji je nama igračima. Volio bih da nemamo problema i samim tim ni potrebe da se često obraćamo sindikatu za pomoć, ali uzimajući obzir vrijeme u kojem radimo i živimo i način na koji funkcioniše naš klupski fudbal to je malo vjerovatno. Sindikat nam može pomoći samo ako mi pomognemo njemu na način što ćemo biti jedinstveni i solidarni. Svaki igrač mora u sindikatu prepoznati zajednički interes, i samo kroz zajedničko djelovanje može se ostvariti i lični interes“, rekao je Dejan Ognjanović, koji je na sastanku predstavljao FK Sutjesku.

„Zadovoljstvo mi je što smo na sastanku imali kvalitetnu raspravu i dobar odziv igrača. Pogotovo mi je drago što su aktivno učešće uzeli i iskusniji igrači, poput Ognjanovića, koji je kroz internacionalnu karijeru već imao iskustva aktivne saradnje sa Sindikatom, i dobro je upoznat koliko ta saradnja može biti na dobrobit igrača. Smatram da upravo igrači poput njega mogu pomoći mlađim kolegama. Ovakvi sastanci su nam potrebni, i puno nam je lakše kada igrači direktno iznesu probleme i izazove sa kojima se suočavaju, a mi smo tu da im pomognemo koliko god možemo. Važno je da smo složni i jedinstveni, a onda je do ciljeva lakše doći.“, rekao je Željko Janović, predsjednik SPFCG.

Bonus video: