Potvrđeno: Klop na kraju sezone napušta Borusiju

Ovo je vjerovatno najbolja vijest za klubove iz Premijer lige koji godinama prate Klopov rad
1 komentar(a)
Klop, Foto: Beta/AP
Klop, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.04.2015. 11:58h

Da li je poziv nekog velikog kluba natjerao Jirgena Klopa na razmišljanje i dalje je tajna, ali njemački "Bild" je danas donio ekskluzivu: trener Borusije je od uprave zatražio raskid ugovora na kraju sezone!

Klop je na klupi "milionera" od 2008. godine, osvojio je dvije titule u Njemačkoj, Kup i Superkup, a stigao je i do finala Lige šampiona prije dvije sezone kada je šampion bio Bajern.

Ova sezona se, međutim, bitno razlikuje od prethodnih, jer je Borusija dugo bila u donjem dijelu tabele u Bundes ligi, a do kraja će se boriti za plasman u neko od evropskih takmičenja.

Tim sa "Signal Iduna parka" je eliminisan u osmini finala Lige šampiona od Juventusa, a jedini trofej kojem može da se nada je onaj u Kupu, gdje je stigao do polufinala.

Među četiri najbolja su, međutim, i Bajern i Vofsburg, kao i Arminija iz Bilefelda.

Klopov ugovor sa Borusijom ističe 2018. godine, ali je već rekao potpredsjedniku kluba Hans-Joakimu Vackeu da želi da ide.

Informacija njemačkih medija je dobila i potvrdu, jer je potpredsjednik Borusije Hans-Joakim Vacke na pres konferenciji rekao da Klop ide na kraju sezone.

"Pričali smo s Jirgenom prethodnih dana i došli do toga daje najbolje da se saradnja završi. Ovo je teška odluka, jer smo za sve ove godine imali poseban odnos. Siguran sam da će navijači Borusije zauvijek biti zahvalni Klopu za sve što je uradio", rekao je Vacke.

Klop je siguran u svoju odluku.

"Nemam dilemu da činim pravu stvari, iako je moja ljubav prema Borusiji velika. Ovaj tim zaslužuje da ga vodi trener koji mu je maksimalno posvećen, a ja to više ne mogu da budem", istakao je Klop.

Ovo je vjerovatno najbolja vijest za klubove iz Premijer lige koji godinama prate Klopov rad, a pominje se da bi mogao da zamijeni Manuela Pelegrinija u Mančester sitiju ili Brendana Rodžersa u Liverpulu.

"Nisam razgovarao ni sa jednim klubom, ali ne želim da pauziram godinu. Ne osjećam se umorno da bih morao da napravim pauzu", dodao je Klop.

Njegov nasljednik u Borusiji trebalo bi da bude Tomas Tuhel, bivši trener Majnca, odakle je upravo Klop prije sedam godina stigao u Dortmund.

Bonus video: