Lam: U četvrtfinalu nema lakih protivnika

Bajern i Porto su se do sada sastajali dva puta u četvrtfinalu Lige šampiona, a Bavarci su oba puta izašli kao pobjednici.
0 komentar(a)
Spahić i Lam, Foto: Beta/AP
Spahić i Lam, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.04.2015. 09:45h

Fudbaler Bajerna iz Minhena Filip Lam rekao je danas da njegova ekipa puna samopozdanja putuje u Porto, ali je i istakao da u četvrtfinalu Lige šampiona nema lakih protivnika.

"Imamo dovoljno samopouzdanja da kažemo da ćemo pobijediti, ako igramo našu igru, ako imamo loptu u svom posjedu i igramo napadački. Ali, oni su opasna ekipa, sa dosta kvaliteta u napadu i sa dosta brzih i tehnički potkovanih igrača. Mi smo u četvrfinalu Lige šampiona, tako da više nema lakih protivnika", rekao je Lam za sajt Uefa.

Bajern sjutra u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona gostuje ekipi Porta.

Ekipa Pepa Gvardiole posljednjih nekoliko nedjelja ima velikih problem s povredama, ali je ipak ređala pobjede, a u Porto putuje nakon pobjede nad Ajntrahtom od 3:0.

I Filip Lam je bio van terena, ali je naveo da je posljednje dvije sedmice dobro trenirao i da se sada osjeća dobro.

"Šteta što sam propustio utakmice osmine finala, kad ovo takmičenje praktično i počinje, ali lijepo je vratiti se za četvrfinale. Biti među najboljim ekipa u Evropi je lijepo", kazao je Lam.

Bajern i Porto su se do sada sastajali dva puta u četvrtfinalu Lige šampiona, a Bavarci su oba puta izašli kao pobjednici.

Trener Porta Hulen Lopetegi rekao je da njegova ekipa spremna za predstojeći duel.

"Pripremali smo se za ovaj dio sezone... Igrati u četvrfinalu nekog velikog takmičenja je nagrada za sve i imamo svoj san i ambiciju", rekao je Lopetegi.

Portu je to sedmo učešće u četvrtfinalu Lige šampiona, ali je u narednu rundu najelitnijeg takmičenja prošao samo dva puta. Ipak, portugalska ekipa u meč protiv Bajerna ulazi takođe samopouzdana, jer je bez poraza na svom terenu u posljednjih devet evropskih mečeva.

Prvi meč četvrfinala između Porta i Bajerna iz Minhena igra se sjutra od 20.45 na stadionu Dragao.

Bonus video: