Osmi uzastopni trijumf Arsenala, Vila iznenadila Totenhem

Vila je ostvarila tek osmi trijumf u šampionatu, koji će joj mnogo značiti u borbi za opstanak. Jedini gol na meču postigao je Kristijan Benteke u 35. minutu.
0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Beta/AP
Arsenal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.04.2015. 18:36h

Arsenal je ostvario osmu uzastopnu pobjedu u Prermijer ligi (prvi put od marta 2004. godine), pošto je večeras u utakmici 32. kola savladao domaći Barnli sa 1:0.

"Otežali su nam život danas. Ovo je bila prava borbena utakmica i to zbog toga što je Barnli savršeno organizovana ekipa, koja je sposobna da se brani 90 minuta', rekao je Venger za britanske medije.

Ekipa Arsena Vengera pokazala je da se nalazi u izvanrednoj formi, a novim trijumfom učvrstila se na drugom mjestu na tabeli sa samo četiri boda zaostatka u odnosu na Čelzi, koji sjutra gostuje Kvins Park Rendžersu.

"Ne mislim da će utakmica sa Čelzijem odlučiti prvaka. Oni imaju dva meča manje, ali mi moramo da nastavimo ovako. Obećali smo sebi da ćemo uraditi sve što možemo do kraja i onda ćemo vidjeti gdje smo", kazao je Venger.

Arsenal je na vrijeme postigao gol i izdržao sve nalete Barnlija. Jedini pogodak na meču postigao je Aron Remzi u 12. minutu, kada se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu Barnlija, natrčao je na loptu i sa pet-šest metara je poslao u mrežu domaće ekipe.

"Ovo je definitivno bila jedna od težih utakmica. Mnogo velikih timova je ispustilo bodove ovdje", rekao je Remzi.

Aston Vila je priredila najveće iznenađenje u ovom kolu, pošto je u Londonu savladala ekipu Tontehema sa 1:0.

Vila je ostvarila tek osmi trijumf u šampionatu, koji će joj mnogo značiti u borbi za opstanak. Jedini gol na meču postigao je Kristijan Benteke u 35. minutu.

Totenhem je porazom značajno umanjio šanse za četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona i sada je sedmi sa 54 boda, sedam manje uz utakmicu više od četvrtoplasiranog Mančester sitija.

Četvrtu pobjedu u nizu ostvarili su fudbaleri Kristal Palasa, koji su sa 4:1 deklasirali domaći Sanderlend. Gosti su početkom drugog poluvremena poveli golom Mareja, a onda je na scenu stupio Janik Bolasi i za 10 minuta tri puta se upisao u listu strijelaca.

Sautempton je bez većih problema savladao kod kuće Hal (2:0), dok je Lester poslije preokreta slavio protiv Vest Bromvič Albiona (2:3) i zadržao šanse za opstanak u eliti.

Lester je u poslednjem minutu stigao do pobede nad Vest Bromvič Albionom (2:3), a uzbudljivo je bilo i u završnici utakmice između Vest Hema i Stouka, pošto su gosti u nadokandi sudijskog vremena doši do izjednačenja.

Prvi meč kola završen je bez pobjednika - Svonsi i Everton su odigrali neriješeno. Everton je poveo u završnici prvog poluvremena, odnosno u 41. minutu, kada je Aron Lenon iskoristio centaršut Džejmsa Mekartija s desnog boka i lako sa oko pet metara savladao Lukaša Fabijanskog.

Nastavak meča protekao je u napadima Svonsija, koji je do izjednačenja došao u 69. minutu golom Džondža Šelvija iz jedanaesterca.

Penal je dva minuta ranije skrivio Šejmus Koleman, koji je u svom kaznenom prostoru, prilikom jedne intervencije igrao rukom.

Svonsi poslije ove utakmice zauzima osmo mjesto sa 47 bodova, dok je Everton na 12. sa 38.

Rezultati

Svonsi - Everton 1:1 (Šelvi 69. penal - Lenon 41)

Sautempton - Hal 2:0 (Vard-Prauz 56. penal, Pele 82)

Sanderlend - Kristal Palas 1:4 (Vikam 90 - Marej 48, Bolasi 51, 53, 62)

Totenhem - Aston Vila 0:1 (Benteke 35)

Vest Bromvič Albion - Lester 2:3 (Flečer 8, Gardner 26 - Njudzent 20, Hut 80, Vardi 90+2)

Vest Hem - Stouk 1:1 (Kresvel 7 - Arnautović 90+5)

Barnli - Arsenal 0:1 (Remzi 12)

Sjutra

Kvins Park Rendžers - Čelzi (14.30)

Mančester junajted - Mančester siti (17)

Ponedjeljak

Liverpul - Njukasl (21)

Tabela: Čelzi 70 bodova, Arsenal 66, Mančester junajted 62, Mančester siti 61, Sautempton 56, Liverpul 54, Totenhem 54, Svonsi 47, Vest Hem 43, Stouk 42, itd.

Bonus video: