Zagrijavanje pred mečeve odluke

Rudar dočekuje Mornar, Sutjeska u Nikšiću protiv Lovćena, Mladost čeka Petrovac, Budućnost pod Goricom sa Grbljem. Sve utakmice u 16 časova
1 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.04.2015. 09:22h

Današnje, 26. kolo Telekom 1. CFL je pretposljednje uoči početka serije derbija između četiri vodeća tima u kojima će se odlučiti titula i plasman u Evropu.

Vodeći Rudar pod Golubinjom čeka Mornar i ima lijepu šansu da prekine seriju od dva vezana poraza; Sutjeska danas dočekuje Lovćen, a naredne subote i Berane uoči velikog derbija protiv Budućnosti pod Goricom 25. aprila; Mladost na Starom aerodromu ima nešto teži zadatak protiv Petrovca, dok Budućnost kod kuće igra protiv Grblja.

A nakon prošlog kola, u kojem su bodove prosuli svi vodeći timovi osim Sutjeske, može li danas da se očekuje bolji učinak kandidata za titulu? Svi igraju na domaćem terenu...

Imperativ za Rudar

Iako opterećeni imperativom, kojeg su zbog dva neplanirana poraza i smanjenja razlike na četiri boda sami sebi nametnuli, fudbaleri Rudara ne sumnjaju da će trijumfovati u današnjem susretu sa Mornarom.

U nedostatku prave forme, optimizam obrazlažu domaćim terenom, viškom kvaliteta i činjenicom da su nedavno istog protivnika ubjedljivo savladali na Starom aerodromu.

"Ekipu Mornara moramo shvatiti veoma ozbiljno, a svakako mnogo ozbiljnije nego što smo to činili sa Mogrenom i Bokeljom. Jednostavno, više ne smijemo dopuštati kikseve na ovim, da ih tako nazovem, običnim utakmicama, pošto nas tek čekaju derbiji koji će vjerovatno sve riješiti", optimista je vezista Rudara Predrag Brnović.

Barani su osvojili tri velika boda u prošlom kolu protiv Mladosti, a serija teških mečeva nastavlja se u Pljevljima...

"Nije realno prijetiti lideru i glavnom kandidatu za titulu, naročito na njegovom terenu. Ipak, i protiv Mladosti smo pokazali da smo ekipa koja zna da odigra na rezultat", kaže vezista Mornara Boris Merdović.

Sutjeska - Lovćen: Prije godinu za titulu, a sada...

Duel Sutjeska - Lovćen je prošle sezone odlučivao o tituli, danas je ulog neuporedivo manji.

Nikšićani su sjajno krenuli sa novim trenerom Brajanom Nenezićem, vezali su tri pobjede u prvenstvu uz gol-razliku 8:0, ali ih je domaći poraz od 2:0 protiv Mladosti u prvom meču polufinala Kupa vratio dva koraka unazad.

Bez obzira na to, šampion želi da nastavi seriju - u prvenstvu.

"Uprkos porazu u Kupu, moramo da dokažemo da tri uzastopne pobjede nisu došle slučajno. Pobjede nad Lovćenom i Beranama naredne subote podigle bi nam samopouzdanje uoči serije derbija, "kaže defanzivac Dejan Ognjanović.

A pred Lovćenom je paklena serija: protivnici su, redom, Sutjeska, Budućnost, Mladost i Rudar. Cetinjani se još nadaju da mogu u Evropu, jer im četvrtoplasirana Budućnost bježi osam bodova.

"Čekaju nas mečevi sa ekipama koje se bore za titulu, ali vjerujem da imamo kvalitet da ih ugrozimo", rekao je kapiten Vanja Tatar.

Ko je umorniji od Kupa?

Mladost je u srijedu u Nikšiću obavila veliki zadatak u Kupu, ali ne smije da zapostavi prvenstvo, u kojem je prošle subote izgubila 2. poziciju.

Na Starom aerodromu danas gostuje Petrovac...

"Žao nam je što nismo iskoristili kikseve Rudara, a imali smo priliku. Nije još ništa odlučeno, idemo utakmicu po utakmicu", kaže junak pobjede u Nikšiću, Marko Šćepanović (gol i asistencija).

Petrovčani su kompletnu sezonu podredili Kupu, ali ne zaboravljaju ni prvenstvene obaveze.

"Kada odigramo rasterećeno i bez puno kalkulacija, uvijek ostvarimo dobar rezultat", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Budućnost pod moranjem

Budućnost je još jedna od ekipa koja je imala obaveze u Kupu, a dočekuje odmorniji, doduše destabilizovani Grbalj, koji je prošle subote primio čak šest komada kod kuće od Sutjeske.

"Odmorniji su od nas, ali to ništa ne mijenja u našim planovima, nećemo tražiti alibije, nova tri boda su obaveza. Vjerujem da će igrači izvući maksimum iz sebe", naglasio je trener Budućnosti Dragan Radojičić.

U okršajima iz donjeg dijela tabele Berane čeka Zetu, dok Bokelj gostuje Mogrenu u Budvi.

Parovi 26. kola

BERANE - ZETA (16.00) Sudija: Dražen Petrić (Pljevlja)

MOGREN - BOKELJ (16.00) Sudija: Aleksandar Marković (Cetinie)

RUDAR - MORNAR (16.00) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

MLADOST - PETROVAC (16.00) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

BUDUĆNOST - GRBALJ (16.00) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

SUTJESKA - LOVĆEN (16.00) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Bonus video: