Van Gal: Maštam o pobjedi nad Sitijem

Luj van Gal tvrdi da je prije mjesec jedini on vjerovao da Junajted može izboriti direktan plasman u Ligu šampiona
0 komentar(a)
Luj van Gal, Mančester junajted, Foto: Beta/AP
Luj van Gal, Mančester junajted, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.04.2015. 18:53h

Mančesterski derbi odavno nije imao veći značaj za jednog od rivala. Pobjednik duela na "Old Trafordu" steći će ogromnu prednost u borbi za treće mjesto na premijerligaškoj tabeli i direktan put u Ligu šampiona.

"Maštam da slavim u mančesterskom derbiju. To bi za mene bilo ostvarenje sna. Naravno i svaki igrač na terenu željeće jednako da pobijedi u derbiju. Zato je na meni i mom stručnom štabu da smislimo najbolju taktiku, kako bi uslišili želje svih u našem klubu. Mi želimo da pobijedimo kako bi učvrstili treće mjesto na tabeli, i samim tim učinimo dostižnim ono, u šta sam prije samo mjesec jedini ja vjerovao u klubu", naglasio je Holanđanin na klupi Junajteda, koji je ranije naglasio da će mu posao na "Old Trafordu" biti posljednji u karijeri.

Mančester junajted ipak neće moći da računa na najboljeg napadača, Robina van Persija, dok će Siti u pokušaju da upiše petu uzastopnu pobjedu u mančestrskom derbiju, biti lišen usluga Stevana Jovetića.

"Izgubili smo na dva posljednja gostovanja kada smo golove primali nakon prekida. Ipak, bilo je pozitivnih pomaka u našoj igri i remi nas u derbiju neće zadovojiti. Ne mislim da će derbi odlučivati o trećem mjestu, pošto nakon njega ima još šest kola", smatra Manuel Pelegrini, trener Sitija.

Bonus video: