Engleska izjednačila sa penala nakon pet dana (video)

Zbog greške sudije Marije Kurtes iz Njemačke u nadoknadi vremena UEFA je prvi put u istoriji odlučila da se ponovo odigra završnica ovog meča.
1 komentar(a)
Lea Viliamson, Foto: Thefa.com
Lea Viliamson, Foto: Thefa.com
Ažurirano: 10.04.2015. 14:00h

Utakmica mladih ženskih reprezentacija do 19 godina između Engleske i Norveške, u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koja će ući u anale fudbala, konačno je završena, i to nakon pet dana od kada je počela!

Naime, odlukom Evropske fudbalske unije taj meč je danas nastavljen, iako je prošle subote isti bio okončan pobjedom Norveške sa 2:1.

Zbog greške sudije Marije Kurtes iz Njemačke u nadoknadi vremena UEFA je prvi put u istoriji odlučila da se ponovo odigra završnica ovog meča.

Kurtes je, naime, poništila uspješno izveden penal Lije Vilijamson, a kao razlog je navela da je jedna od engleskih igračica prije vremena zakoračila u u šesnaesterac.

Umjesto da dosudi ponovno izvođenje jedanaesterca, Kurtes je svirala indirektan udarac za Norvešku.

Fudbalska asocijacija Engleske je potom uložila žalbu, koju je UEFA prihvatila.

Pet dana kasnije, Lija Vilijamson je ponovo bila sigurna sa bijele tačke i donijela je svom timu bod u duelu sa Norvežankama.

Interesantno, sudija Kurtes je prije nego je dala signal za izvođenje najstrože kazne skoro minut potrošila objašnjavajući igračicama dva tima da ne smiju da ulaze u šesnaesterac prije nego Vilijamson izvede penal.

Nakon pogotka iz penala za 2:2, odigrane su još 22 sekunde, a onda je označen kraj meča.

Engleskinje su poslije duela sa Norveškom slavile protiv Severne Irske sa 9:1 i Švajcarske i tako prošle dalje, kao i Norvežanke, koje su takođe zabilježile dva trijumfa.

Bonus video: