Navijače Hrvatske boli kazna Uefe

Izvršni odbor HNS-a odlučio je da utakmicu protiv Italije organizuje u Splitu, bez obzira slaže li se Hajduk s tim ili ne
5 komentar(a)
uefa, Foto: Facebook.com, Printscreen
uefa, Foto: Facebook.com, Printscreen
Ažurirano: 10.04.2015. 08:45h

Navijači reprezentacije Hrvatske su na Facebooku komentarima zatrpali službenu stranicu evropske kuće fudbala, nakon što je UEFA kaznila HNS sa 50.000 eura i jednom utakmicom pred praznim tribinama "zbog rasističkog skandiranja navijača i ubacivanja pirotehnike u teren" u kvalifikacionom meču protiv Norveške za prvenstvo Evrope koje se naredne godine igra u Francuskoj, .

Na gotovo svaku objavu Uefe na službenoj stranici, hrvatski navijači odgovaraju "Za dom spremni", uzvikom zbog kojeg je UEFA drastično kaznila Hrvatsku utakmicom protiv Italije pred praznim tribinama.

Predstavnici HNS-a su odlučili da se žale na odluku Uefe.

"Sigurno ćemo se žaliti na kaznu. Bez obzira kako će proći žalba, Hrvatska će protiv Italije igrati u Splitu. Dotučeni smo, očito neki navijači nisu shvatili poruku", rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je nakon utakmice protiv Norveške pohvalio "sjajnu atmosferu bez i jednog ozbiljnijeg incidenta".

Izvršni odbor HNS-a odlučio je da utakmicu protiv Italije organizuje u Splitu, bez obzira slaže li se Hajduk s tim ili ne.

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović je kazao da će, ako bude trebalo, unajmiti Poljud i sami sve organizirati, dok je Zdravko Mamić savjetovao Splićane da postave video-zid na kojem će 200.000 navijača gledati utakmicu.

Bonus video: