Valensiji izmiče Liga šampiona, Viljareal u krizi

Aric Aduric je u 90. minutu otkinuo Valensiji dva boda i zakomplikovao joj proboj u evropsku elitu
0 komentar(a)
Valensija, Foto: Reuters
Valensija, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.04.2015. 22:27h

Valensija je do prije samo dva kola imala igru, rezultate i što je najvažnije, sigurnu poziciju na trećem mjestu Primere. I sve je prokockala sa dva vezana remija, jer je nakon igre bez golova na "Mestalji" sa Viljarealom, osvojila samo bod u tek završenom meču na "San Mamesu".

A imali su "slijepi miševi" pobjedu u džepu, vodili sa 1:0 do 90. minuta protiv Bilbaa, koji je ipak uspio da osvoji bod golom sjajnog Arica Adurica.

Činilo se da će Valensija, pogotovo nakon vođstva u 61. minutu, rutinski privesti meč kraju protiv Atletika koji je neposredno pred ovaj meč ostao bez "motora" na sredini, Ikera Muniaina (pauziraće sedam mejseci zbog operacije na koljenu), ali je Otamendi u 82. minutu zaradio crveni karton, a Baskijci nošeni hukom vjerne publike znalački su iskoristili brojčanu prednost.

Valensija sada ima tri boda manje od trećeplasiranog Atletiko Madrida, i samo bod više od zahuktale Sevilje, koja takođe juri jednu od prve četiri pozicije i plasman u evropsku elitu.

I ne samo što je izgubila dva boda i Otamendija za naredna, minimum dva duela, već se Valensiji povrijedio i prvi napadač Pablo Pjati, kojeg je već u 27. minutu zamijenio De Paul, strijelac jedinog gola za "slijepe miševe".

Posljednja dva duela kola završena su pobjedama gostiju. Hetafe je slavio na gostovanju Elćeu i osvojio bodove opstanka, dok je Espanjol nakon 11 godina odnio sva tri boda sa "Madrigala".

Viljareal je potvrdio da je u krizi, jer već četiri kola ne zna za pobjedu (dva poraza), ali je srećna okolnost "žutoj podmornici" posrtanje Malage, pa i dalje ima prednost od pet bodova u borbi za posljednje mjesto koje vodi u Ligu Evrope.

Atletik - Valensija 1:1

(Aduric 90 - De Paul 61)

Elće -Hetafe 0:1

(Hinestroza 84)

Viljareal - Espanjol 0:3

(Saisedo 24. i 68. Sančes 79)

Bonus video: