Benites odlazi iz Napolija na kraju sezone, predsjednik zaprijetio igračima karantinom

Kako navodi Sportmediaset, jedino što može da promijeni ovu odluku i osigura ostanak španskog trenera u Napoliji jeste da taj klub osvoji titulu u Ligi Evropa i tako se plasira u Ligu šampiona.
0 komentar(a)
Benites, Foto: Beta/AP
Benites, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.04.2015. 11:57h

Kako pišu italijanski mediji, Rafael Benites napustiće Napoli na kraju sezone.

Napoli je u slaboj formi, pao je na šesto mjesto na tabeli Serije A (bez pobjede u posljednjih pet kola), a sinoć je eliminisan i iz Kupa Italije poslije poraza od Lacija sa 1:0.

Taj poraz je, prema pisanju Sportmediaset, osigurao odlazak Benitesa iz Napolija.

Mediji posljednjih nedjelja spekulišu da će se bivši trener Liverpula vratiti u Englesku i da će na klupi Mančester sitija zamijeniti Manuela Pelegrinija.

Kako navodi Sportmediaset, jedino što može da promijeni ovu odluku i osigura ostanak španskog trenera u Napoliji jeste da taj klub osvoji titulu u Ligi Evropa i tako se plasira u Ligu šampiona.

Zbog slabih rezultata tima, ljut je predsjednik Napolija Aurelio Di Laurentis koji je zaprijetio igračima da će ih poslati u karantin na neodređeno vrijeme, ukoliko ne poprave igru.

"Ukoliko do kraja sezone ne bude promjena, igrači će ići u karantin na neodređeno vrijeme", rekao je Di Laurentis, a prenosi agencija Rojters.

On je naglasio da "želi disciplinu u timu, pošto do sada nikada nije bilo problema sa isplatama zarada igračima".

"Nikada nije bilo kašnjenja plata, postrošio sam u posljednjih 10 godina 386 miliona eura na nove igrače i od njih zahtijevam posvećenost", rekao je Di Laurentis.

On je naglasio da u principu nije za praksu trening kampova, ali da će možda na to biti primoran.

"Odlazak u karantin nije baš popularan u gradu kao što je ovaj, ali se nadam da će ta prijetnja probuditi ponos kod igrača", rekao je Di Laurentis.

Mediji: Spaleti mijenja Benitesa

Kao nasljednik Benitesa u Napoliju pominje su Lućano Spaleti, prenijeli su italijanski mediji.

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentis je, navodno, već danas odlučio da sa Benitesom ne produži saradnju, a Spaletiju je ponudio dvogodišnji ugovor.

Spaleti bi, prema tom ugovoru, zarađivao 3,5 miliona eura.

Italijan je trenersku karijeru započeo u Empoliju, a potom je vodio Sampdoriju, Veneciju, Udineze, Ankonu, Romu i Zenit.

Bonus video: