Ronaldo i Hames odgovorili Barseloni, trka se nastavlja (video)

Barselona lako sa Almerijom (4:0), Real mnogo teže na gostovanju Rajo Valjekanu u predgrađu (2:0)
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.04.2015. 22:22h

Barselona i Real ulaze u finiš trke za titulu sa razlikom od četiri boda u koristi Katalonaca.

Tako je bilo nakon pobjede Barse u „el klasiku” 22. marta, tako je bilo i nakon utakmica za vikend - ništa se nije promijenilo ni po završetku jučeranjeg, vanrednog kola Primere. Do kraja trke ostalo je još osam „stanica”...

Dva najveća španska kluba uložila su različite napore da bi dopisala bodove u 30. kolu. Barselona je, očekivano lako, napunila mrežu Almerije na „Kamp Nou” - 4:0, dok se Real neočekivano namučio u predgrađu - slavio je sa 2:0 protiv Rajo Valjekana golovima u posljednjih 25 minuta.

Mesi je načeo Almeriju u 33. minutu perfektnim udarcem u dalji ugao sa ivice šesnaesterca, da bi Luis Suares na gotovo identičan način, lijevom nogom, povećao na 2:0 u 55. Bartra, pa ponovo Suares, učvrstili su ekipu Luisa Enrikea na liderskoj poziciji.

"Znamo da je sve u našim rukama nakon pobjede nad Realom i ne želimo da ispustimo ovu prednost - kazao je Suares, koji je stigao do brojke od 10 golova u Primeri ove sezone.

Rajo i Real odigrali su čudnu utakmicu na „Valjekasu” - domaćin je bio bolji u prvom poluvremenu, pogodio je i stativu, Kasiljas je imao dvije sjajne intervencije...

„Pčelice” su izvele čak sedam kornera, Real nijedan, u trenutku kada je gost poveo - igrao se 67. minut kada je Kristijano Ronaldo natrčao na centaršut Karvahala i glavom zakucao loptu u mrežu.

Samo pet minuta kasnije Hames Rodriges je preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca postigao prvi gol nakon oporavka od povrede, prvi u 2015. godini.

Rezultati:

Rajo Valjekano - Real Madrid 0:2

Ronaldo 68, Hames 73

Barselona - Almeria 4:0

Mesi 33, Suarez 55, 90+3, Bartra 75

Deportivo - Kordoba 1:1

Andone (autogol 87) - Andone 55

Granada - Selta 1:1

Ibanes 3 - Bangonda 90+3

Srijeda:

Atletik Bilbao - Valensija

Elće - Hetafe

Viljareal - Espanjol

Utorak:

Atletiko Madrid - Real Sosijedad 2:0 (2:0)

Eibar - Malaga 1:0 (0:0)

Levante - Sevilja 1:2 (0:2)

Tabela: Barselona 74, Real Madrid 70, Atletiko Madrid 65, Valensija (meč manje), Sevilja 61...

Bonus video: