Nula u Petrovcu, odluka pod Goricom

Isti rezultat, na istom stadionu, postignut je u prvenstvenom duelu dva tima prije četiri dana.
3 komentar(a)
Budućnost - Petrovac, Foto: Boris Pejović
Budućnost - Petrovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.04.2015. 19:25h

Ono što je i moglo da se nasluti prije početka prvog duela polufinala Kupa u Petrovcu - dobilo je i svoju potvrdu. Meč je završen 0:0, pa će odluka o putniku u veliko finale biti poznata tek nakon revanša u Podgorici za 14 dana.

Ulog je za oba tima bio ogroman, a u takvim situacijama malo se rizikuje. I upravo takav meč je viđen prohladne petrovačke noći pod reflektorima. Utakmica će brzo biti zaboravljena, naročito igra oba rivala u drugom poluvremenu.

Nakon uvodnog pokušaja veziste Petrovca Benjamina Kacića, te izuzetno opasnog šuta Raičkovića na drugoj strani koji je prohujao tik pored stative, uslijedila je pauza u trajanju od 15 minuta da bi dio tribine na kojoj su se nalazili navijači Budućnosti bio ispražnjen (FSCG je zabranio organizovano navijanje podgoričkim fanovima u naredna četiri meča).

Utakmica je nastavljena, a nakon samo tri minuta gosti su imali najveću šansu na meču. Raičković je uposlio Vujačića koji se izborio za poziciju, šutirao sa sedam metara, ali je na vrijeme izblokiran. U 17. minutu domaći su uzvratili preko Kneževića, čiji pokušaj da lob udarcem donese prednost svom timu nije urodio plodom.

Osam minuta kasnije udarac je oprobao i Pepić- nije bio precizan. Znatno bolje, ofanzivni vezista Petrovca je šutirao nedugo potom, ali je golman „plavih” Ljuljanović bio siguran.

Poluvrijeme je zaključeno novim pokušajem Vujačića, nakon čijeg udarca je lopta završila pored stative.

"I jesam i nisam zadovoljan. Dobro je da na gostujućem terenu nismo primili gol, ali je loše što smo u prvom poluvremenu imali prilike i da ga postignemo, a nismo uspjeli. Došli smo sa željom da revanš dočekamo sa povoljnijim rezultatom, ali i ovako smatram da moramo biti zadovoljni. Imaćemo priliku da na našem terenu izborimo željeno finale Kupa", rekao je trener Budućnosti Dragan Radojičić.

A koliko je ulog bio veliki, vidjelo se u drugom poluvremenu. Malo se računa vodilo o ofanzivi, a znatno više o želji da mreže ostanu netaknute. Jedino uzbuđenje desilo se u 65. minut, kada je pokušao vezista domaćih Marković.

"Strašno loša utakmica, možda smo odigrali možda najgori meč ove sezone. Ništa nije gotovo. Moramo da odigramo znatno bolje u Podgorici", rekao je trener Petrovca Milorad Malovrazić.

Mladost je u prvom polufinalu savladala Sutjesku u Nikšiću sa 2:0 i došla na korak plasmana u finale.

Bonus video: