Kovinić ruši redom, na redu je Džej Džej

Danka Kovinić je danas u drugom kolu savladala Švajcarkinju Belindu Benčić 2:1, po setovima 4:6, 6:3 i 6:2.
0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Openst-gaudens.fr
Danka Kovinić, Foto: Openst-gaudens.fr
Ažurirano: 08.04.2015. 17:43h

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić plasirala se u osminu finala WTA turnira u Čarlstonu. Novljanka je danas u drugom kolu savladala Švajcarkinju Belindu Benčić 2:1 (4:6, 6:3, 6:2), nakon sat i 58 minuta igre.

Benčić je bila postavljena za 12. kosturašicu, dok je 20-godišnja Kovinić u glavni žerijeb došla kroz kvalifikacije, a u 1. kolu glavnog turnira je "razbila" domaću teniserku, Kristinu Mekhejl sa 2:0 (6:2, 6:3).

Kovinić se u osmini finala sastaje sa šestom kosturašicom u Čarlstonu, Jelenom Janković. Upravo je Janković danas na tribinama bila najveći navijač naše teniserke.

"Pa i Danka je godinama navijala za mene, ja sam njen idol. Još kao desetogodišnjakinja prišla mi je i zamolila da odigramo nekoliko poena. Završilo je tako što je prejako zamahnula i pala a ja sam joj rekla da je nevjerovatno talentovana i mila i do danas traje naše prijateljstvo. Sanjale smo dan kada ćemo se oprobati i u zvaničnom meču, nakon tog prijeteljskog upoznavanja na terenu prije deset godina", kazala je Džej Džej, nekada prva teniserka svijeta.

Njihov duel planiran je za sjutra u popodnevnim satima. Kovinić je trenutno 121. igračica svijeta (najbolji plasman 101), dok je deset godina starija Beograđanka na 17. mjestu WTA liste. Janković je najbolje igrala krajem 2008. i početkom 2009. godine kada je bila prvi reket svijeta.

Turnir u Čarlston igra se za nagradni fond od 731 hiljadu američkih dolara.

Bonus video: