Miror: Inter nudi Tureu 54 miliona funti za pet godina

Trener milanskog tima Roberto Manćini, koji mu je bio trener u Sitiju, označio je Turea kao prioritet u ljetnjem prelaznom roku.
0 komentar(a)
Jaja Ture, Foto: Reuters
Jaja Ture, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.04.2015. 20:34h

Inter je ponudio vezisti Mančester sitija, Jaji Tureu petogodišnji ugovor vrijedan ukupno 54 miliona funti, odnosno nešto više od 10 miliona po sezoni, tvrdi danas engleski Miror.

Trener milanskog tima Roberto Manćini, koji mu je bio trener u Sitiju, označio je Turea kao prioritet u ljetnjem prelaznom roku.

Miror navodi da će Inter platiti za transfer oko 10 miliona funti.

Manćini je doveo 32-godišnjeg Turea u Siti iz Barselone 2010. godine i pod njegovim vođstvom Ture je postao jedan od najboljih veznih igrača u Evropi.

Tureu ugovor sa "građanima" ističe za dvije godine, prema kojem zarađuje 210.000 funti nedjeljno i više puta je odbijao da ga produži uprkos zahtjevu kluba.

Fudbaler iz Obale Slonovače je tokom karijere igrao još za Beveren, Metalurg iz Donjecka, Olimpijakos i Monako.

Inter želi i Kediru

Inter će pokušati da angažuje i fudbalera Real Madrida Samija Kediru, koji će na kraju sezone biti slobodan igrač.

Kako prenosi "Kalćomerkato", nero-azuri će tokom ljeta uložiti mnogo novca da ojačaju ekipu, a jedan od prioriteta je 28-godišnji Njemac, koji je sa državnim timom osvojio titulu prvaka svijeta na prošlogodišnjem Mundijalu u Brazilu.

Međutim, u borbi za Kediru Inter će imati jaku konkurenciju pošto su za kvalitetnog igrača sredine terena zainteresovani Mančester junajted, Arsenal i Šalke.

Inter igra slabo ove sezone i trenutno je 10. na tabeli Serije A sa 38 bodova iz 29 utakmica.

Bonus video: