Nenezić: Ako nam se ukaže šansa iskoristićemo je

"Igrači su bili strašno psihološki pali, i ne samo to - zatekao sam i neku vrstu nediscipline, nije bilo nikakvog reda", ističe Nenezić
115 pregleda 5 komentar(a)
Sutjeska, Foto: --
Sutjeska, Foto: --
Ažurirano: 06.04.2015. 17:13h

Bila je to subota Sutjeske, u pravom smislu. Ne dešava se baš često da se mreža protivnika zatrese šest puta, a da bodove istog dana izgube sva tri rivala u trci za titulu.

Za razliku od Rudara (poraz u Kotoru), Mladosti (poraz u Baru), Budućnosti (remi u Petrovcu), Nikšićanima je prijao izlet na more u jednom od najneobičnijih kola u crnogorskom fudbalu posljednjih godina.

Šesticom na gostovanju Grblju (6:0), ekipa Brajana Nenezića se u velikom stilu vratila u trku za titulu. Uz skok sa četvrtog na drugo mjesto, zaostatak za Rudarom smanjen je na četiri boda. Je li se za samo jedno popodne okrenula kompletna sezona dvostrukog šampiona pokazaće naredni mečevi (već u srijedu je polufinale Kupa), tek, stigao je veliki nagovještaj.

"Momci su odigrali disciplinovano, odgovorno, kolektivno. Sve ono što smo dogovorili sproveli su na terenu. Još kada su uz to krenuli golovi, šanse, onda tako ubjedljiva pobjeda i nije veliko iznenađenje. U Grblju sam se definitivno uvjerio u ono što sam već znao - kada ova ekipa odigra kolektivno, bez samoisticanja pojedinaca, malo ko može da je zaustavi", kaže trener Brajan Nenezić.

Sutjeska je za samo tri kola smanjila zaostatak u odnosu na Rudar sa 10 na četiri boda.

Osam kola prije kraja sezone Nikšićane čeka i polufinale Kupa protiv Mladosti. Kako to dobro zvuči za ekipu koja je ne tako davno ostala bez trenera koji je počeo sezonu (razlaz sa Tomićem), bez najboljeg fudbalera (suspenzija Jovovića) i najvećeg zimskog pojačanja (odlazak Delibašića).

"Minus četiri? To nije velika razlika, to je dostižna razlika. Čeka nas i završnica Kupa, prava iskušenja tek predstoje, ali je najvažnije da smo ponovo u igri. Rudar i dalje ima prednost, nismo mi jedini koji ga pratimo, ali ako nam se ukaže šansa da preuzmemo prvu poziciju i osvojimo titulu, nećemo je ispustiti", dodaje trener Sutjeske.

Nenezić je preuzeo Nikšićane prije tri kola. Od tada - tri pobjede i gol-razlika 8:0, a zaostatak je rapidno smanjen.

Logično pitanje - šta je promijenio?

"Promijenio sam to što sam ubijedio igrače da nisu preko noći zaboravili da igraju fudbal. Natjerao sam ih da razmišljaju kao pravi profesionalci", kaže Nenezić, ističući da se, iznad svega, popravila atmosfera u timu.

"Bili su strašno psihološki pali, i ne samo to - zatekao sam i neku vrstu nediscipline, nije bilo nikakvog reda. A to fudbal i bilo koji sport ne trpi".

Sutjesku sada kao poručena čekaju dva vezana meča kraj Bistrice (Lovćen, Berane). A onda, serija derbija - Budućnost, Mladost i Rudar, kada će sve biti odlučeno.

Radanovići za rekorde - od 0:5 do 6:0

Sutjeska je u subotu u Radanovićima ostvarila svoju najubjedljiviju pobjedu u samostalnoj Crnoj Gori (6:0), i to na istom terenu na kojem je, prije četiri godine, doživjela najteži poraz - u sezoni 2010/11. bilo je 5:0 za Grbalj.

Prethodnu najubjedljiviju pobjedu Nikšićani su ostvarili u sezoni 2012/13, kada su na Cetinju savladali Lovćen sa 6:1.

Sutjeska je još pet puta u minulih devet godina dobila rivala sa 4:0, od čega dva puta ove sezone (Berane i Mogren).

Subotnja pobjeda Sutjeske nad Grbljem od 6:0 ujedno je i najubjedljivija koju je neki tim ostvario ove sezone.

Apsolutni i teško distižan rekord u samostalnoj Crnoj Gori postavio je Grbalj u maju 2010, trijumfom nad Komom od 11:0.

Bonus video: