Mazari i Branka stižu na "Olimpiko"?

Garsija više nema povjerenje uprave "vučice", kao ni Valter Sabatini, koji je očajno odradio januarski prelazni rok
1 komentar(a)
Valter Mazari, Foto: Reuters
Valter Mazari, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.04.2015. 16:43h

Spekulacije da Rudi Garsija na ljeto ide iz Rome sve više se pojavljuju u italijanskim medijima, a izgleda da Francuz nije jedini koji će napustiti "Olimpiko".

Garsijinim stopama će vjerovatno krenuti i Valter Sabatini, sportski direktor "vučice" koji je nakon nekoliko perfektno odrađenih prelaznih rokova ove sezone, prije svega u januaru, doživio krah.

Garsija i Sabatini čine sportski sektor koji donosi odluke kada je u pitanju transfer politika, ali čelnici Rimljana razmišljaju o promjenama, i alternative su tu - Garsiju bi na klupi trebalo da zamijeni Valter Mazari, a Sabatinija Marko Branka.

I jedan i drugi su posljednji posao imali u Interu i završili su ga 2014. godine. Mazari je smijenjen u novembru nakon serije loših rezultata, dok je Branka napustio klub u februaru pošto je po svaku cijenu želio da progura trampu sa Juventusom i da u zamjenu za Mirka Vučinića u Torino pošalje Fredija Guarina.

Nego, da se vratimo priči o Romi, timu koji je dugo bio veliki konkurent Juventusu za titulu, sve dok početkom godine nije uletio u krizu igre i rezultata.

Roma je u januaru u Milan pustila Matiju Destra, a umjesto njega dovela Sejdua Dumbiju iz CSKA i Viktora Ibarba iz Kaljarija.

Dumbija je sa Kupa afričkih nacija stigao nespreman, a Ibarbo povrijeđen, pa ni jedan ni drugi do sada nisu opravdali epitet pojačanja. Daleko od toga...

Upravo su ova dva tamnoputa napadača najveći "grijeh" Sabatiniju, dok je Destro otišao mimo svoje volje u Milan nakon što mu je Garsija rekao da nije u prvom planu.

Kako pišu italijanski mediji, Garsija bi na ljeto mogao da se vrati u francuski fudbal i da zamijeni Lorana Blana na klupi Pari Sen Žermena.

Navodno, ako Blan ode sa "Parka prinčeva", a sve su prilike da hoće na kraju sezone, Garsija je prvi pik uprave "svetaca", jer ostale želje (Dijego Simeone, Rafael Benites...) imaju drugačije planove...

Bonus video: