Navijačima Partizana kazne zatvora zbog kamenovanja Marakane

Sedmorica navijača su u decembru 2010. ciglama, kamenicama i motkama izlomili na stakla VIP galeriji Marakane i oštetili nekoliko automobila
0 komentar(a)
Navijači Partizana, Foto: Beta
Navijači Partizana, Foto: Beta
Ažurirano: 06.04.2015. 12:26h

Sedmorica navijača Partizana pravosnažno su osuđena, od kojih dvojica na zatvorske kazne zbog uništavanja imovine Fudbalskog kluba Crvena zvezda u decembru 2010. godine, kada su ciglama, kamenicama i motkama izlomili na stakla VIP galeriji Marakane i oštetili nekoliko automobila.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Beogradu kojom je Marko Krivokapić osuđen na kaznu zatvora u od pet mjeseci i 12 dana, a Marko Samardžić na četiri mjeseca i 10 dana, objavljeno je na sajtu tog suda.

Uslovnim osudama na po šest mjeseci zatvora s rokom provjere od dvije godine kažnjeni su Vladimir Vuković, Marko Jakovljević, Milan Šijak, Darko Kreković i Srećko Mitrović.

Oni su se 4. decembra 2010. godine ispred stadiona FK Crvena zvezda priključili grupi od oko stotinjak navijača koji su, prilikom odlaska sa utakmice Partizan - Sloboda Sevojno Point na Partizanovom stadionu, vršili nasilje ispred ulaza VIP galerije „B” stadiona FK Crvena zvezda.

Grupa je, kako se navodi, bacala cigle, kamenice i motke na stakla VIP galerije, te su polomljena stakla na galeriji i oštećena motorna vozila.

Kada je naišla policija okrivljeni su se dali u bijeg, ali su sustignuti i uhapšeni.

Osuđeni su zbog učestvovanja u grupi koja je zajedničkim dejlovanjem izvršila krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, za koje se može izreći pet godina zatvora ili teža kazna, navodi se u informaciji suda.

Bonus video: