Džermejn Defo golčinom presudio "svrakama" (video)

Bivši napadač Totenhema i engleske reprezentacije postigao evrogol u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena
66 pregleda 0 komentar(a)
Džermejn Defo, Foto: Beta/AP
Džermejn Defo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.04.2015. 17:06h

Da se derbi protiv Njukasla igra češće od dva puta u sezoni, navijači Sanderlenda ne bi brinuli za opstanak, već bi sanjali Evropu.

"Crne mačke" su u lokalnom derbiju savladale "svrake" (1:0) i to im je 5. vezani trijumf u ligi protiv najljućeg rivala, koji je posljednji put u međusobnim duelima bio bolji u avgustu 2011. godine.

Nakon toga, dva meča su završena bez pobjednikaa (oba rezultatom 1:1), i to je bio uvod u veliku seriju Sanderlenda.

Domaćina je do velikog trijumfa doveo veteran Džermejn Defo.

Bivši napadač Totenhema i engleske reprezentacije postigao je evrogol u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i donio veliku radost navijačima na Stadionu svjetlosti, ali i stručnom štabu koji predvodi Dik Advokat, a čiji je prvi pomoćnik Željko Petrović.

"Bez sumnje jedan od mojih najljepših golova. Spada u najbolje jer sam ga postigao u ovako velikom derbiju kakav je duel Sanderlenda i Njukasla. Željeli smo ova tri boda i srećan sam što smo do njih došli", rekao je Defo.

Ovo je holandskom treneru prva pobjeda na klupi Sanderlenda, nakon što je na debiju izgubio od Vest Hema u gostima sa 1:0.

Defo je u 46. minutu prvog dijela dočekao loptu nakon skoka Stivena Flečera i iz voleja lijevom nogom sa preko 20 metara matirao nemoćnog Tima Krula.

Sanderlend sada ima 29 bodova, tri više od Barnlija u zoni ispadanja, koji je remizirao sa Totenhemom na svom terenu (0:0).

Rezultati

Sanderlend - Njukasl 1:0

Defo 45+1.

Barnli - Totenhem 0:0

Ponedjeljak

Kristal Palas - Mančester siti 21.00

Subota

Čelzi - Stouk 2:1

Arsenal - Liverpul 4:1

Mančester j. - Aston Vila 3:1

Everton - Sautempton 1:0

Lester - Vest Hem 2:1

Svonsi - Hal 3:1

VBA - KPR 1:4

Tabela

Bonus video: