PORUČIO DA SRBIJA IDE NA POBJEDU

Rukavina: Protiv Crne Gore više od fudbala, ali nije isto kao protiv Albanije i Hrvatske

"Sve igrače poznajem, dosta njih je moglo da igra pod našim grbom, ali iz nekih okolnosti nijesu..."
1 komentar(a)
Antonio Rukavina, Foto: Twitter
Antonio Rukavina, Foto: Twitter
Ažurirano: 10.10.2018. 11:52h

Reprezentativac Srbije Antonio Rukavina rekao je danas da očekuje da će utakmica protiv Crne Gore biti "više od fudbala", ali je istakao da ne želi da upoređuje taj meč sa onima protiv Hrvatske ili Albanije.

"Kao i uvijek, pokušavamo da budemo pozitivni, da idemo na pobjedu. Znamo da su nam ove dvije utakmice jako bitne. Prvo jer igramo u gostima, a drugo što igramo protiv Crne Gore. Znamo da će ona možda biti malo više od fudbala, ali igrali smo već takve utakmice", rekao je Rukavina novinarima pred polazak za Crnu Goru.

Reprezentacija Srbije će sjutra igrati protiv Crne Gore u Podgorici u trećem kolu Lige nacija, a tri tri dana kasnije gostuje Rumuniji.

"Pokušavamo da razmišljamo prvo o Crnoj Gori, zatim o Rumuniji. Nadam se pozitivnim rezultatima iz obje utakmice, pa da onda možda možemo polako i da privodimo kraju ovu Ligu nacija", rekao je Rukavina.

Rukavina je naveo da očekuje lijepu atmosferu i utakmicu u Podgorici. Pošto je rekao da očekuje "više od fudbala", novinare je zanimalo da li predstojeći meč može da uporedi sa nekim.

"Ne bih je upoređivao, na primjer, sa utakmicama u Zagrebu ili s Albanijom. Tada je možda bilo malo više politički. Ne mislim na taj pritisak i euforiju. Mislim da će možda na terenu biti malo grublje igre, ali smo spremni na sve, spremni ulazimo u ovaj meč", rekao je Rukavina.

On je kazao i da dobro poznaje ekipu Crne Gore.

"Sve igrače poznajem, dosta njih je moglo da igra pod našim grbom, ali iz nekih okolnosti nijesu... Do prije koliko godina smo bili ista zemlja, tako da će biti jako zanimljivo", rekao je Rukavina.

Srbija će protiv Crne Gore i Rumunije igrati bez Aleksandara Kolarova, Nemanje Matića, Nenada Krstičića i Adema Ljajića.

"Igraćemo bez dva kapitena na dvije bitne utakmice... Radi o dobrim igračima, znamo svi njihove kvalitete i koliko znače reprezentaciji. Šta je tu je, moramo da idemo na obje utakmice bez njih i da pokušamo da ostvarimo pozitivne rezultate za novembar", rekao je Rukavina.

Nemanja Matić je juče uzburkao javnost objavom na Instagramu u kojoj je napisao da je Srbija spremna ponovo da ga izda. Rukavina je naveo da se nije čuo sa Matićem i nije želio mnogo da to komentariše.

"Društvene mreže nijesu mjerilo. Dosta ima slobode, možeš da objaviš šta hoćeš, a da možda pritom i ne misliš. Možda ima tu nešto što niko od nas ne zna, ali ne treba obraćati pretjeranu pažnju na to", rekao je Rukavina.

I Nemanja Maksimović je naveo da očekuje tešku utakmicu u Podgorici, ali i pobjedu.

"Iskreno, očekujem dobru atmosferu, sigurno će biti dosta gledalaca. I oni će biti motivisani kao i mi. Očekujem dobru utakmicu i pobedu. Poznajem veliki broj igrača iz Crne Gore, stvarno su kvalitetni. I oni nas dobro poznaju, kao i mi njih i sigurno da će biti jako teško", rekao je Maksimović.

On je dodao da očekuje i da će Crna Gora svoje šanse čekati iz kontranapada.

"Gledali smo njihove prve dvije utakmice u Ligi nacija. Očekujem da će da sačekaju, da će da pokušaju na polu kontre i kontre pošto imaju brze igrače, ali vidjećemo sutra", rekao je Maksimović.

Upitan da li očekuje da će biti u startnih 11, Maksimović je naveo da to nije pitanje za njega već za selektora ali i istakao da to nije mnogo važno.

I on se složio da je izostanak pojedinih igrača veliki peh za nacionalni tim.

"Međutim, svi igrači koji su ovde imaju kvalitet i ko god da se nađe na terenu spreman je da preuzme rizik i da donese pobjedu Srbiji sutra", rekao je Maksimović.

Utakmica Crna Gora - Srbija igra se sjutra od 20.45, a sudiće Italijan Đanluka Roki.