Čelzi čuva prednost, Arsenal ubjedljiv protiv Liverpula, peta uzastopna pobjeda Junajteda

Arsenal je sa nova tri boda, bar na kratko, preuzeo drugo mjesto i udaljio Liverpul od šanse da sljedeće godine učestvuje u Ligi šampiona.
0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Beta/AP
Arsenal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.04.2015. 18:37h

Čelzi čuva sigurnu prednost u odnosu na pratioce u borbi za titulu u Premijer ligi - "plavci" su večeras u Londonu savladali ekipu Stouka sa 2:1, u utakmici 31. kola Premijer lige.

Tim Žozea Murinja poveo je u 39. minutu preko Edena Azara iz penala, Čarli Adam izjednačio je u 44. minutu, a konačan rezultat postavio je Loik Remi u 62. minutu.

Susret na Stamford Bridžu obilježio je fenomenalan gol Adama koji je sa svoje polovine terena savladao protivničkog golmana.

Adam je vidio da je Kurtoa daleko od svoje mreže i preciznim šutem uspio da ga lobuje.

Arsenal je dobio derbi protiv Liverpula, i to ubjedljivo sa 4:1. Strijelci za londonski klub bili su Hektor Beljerin u 24, Mesut Ozil u 40, Aleksis Sančes u 45. i Olivije Žiru u 90, dok je jedini gol za Liverpul postigao Džordan Henderson u 76. minutu iz penala.

Arsenal je sa nova tri boda, bar na kratko, preuzeo drugo mjesto i udaljio Liverpul od šanse da sljedeće godine učestvuje u Ligi šampiona.

Tim Arsena Vengera mnogo bolje je ušao u meč i već u 5. minutu imao dvije šanse preko Kazorle i Ramzija, ali je njihove udarce golman Minjole fantastično odbranio.

Liverpul je samo nekoliko minuta kasnije mogao da dođe u vođstvo da je Lazar Marković bio smireniji pred golmanom Ospinom, htio je nesebično da proigra Sterlinga koji je pred sobom imao prazan gol, ali je to uradio prejako i velika šansa je otišla u nepovrat.

Gosti kao da nisu mogli da se oporave poslije toga i Arsenal je do poluvremena "blic krigom" postigao tri gola.

Prvo je mladi Španac Beljerin donio prednost pošto je "promiješao" lošu odbranu Liverpula, Ozil je udvostručio rezultat golom iz slobodnog udarca, a Sančes dosuo "so na ranu".

Londonski tim je i u nastavku imao je incijativu, Minjole je bio na "vjetrometini" zbog loše odbrane i odbijao sve napade, sve do posljednjih minuta kada se Žiru upisao u strijelce.

Sve što su fudbaleri Liverpula uspjeli da urade je gol iz penala Hendersona, ali su na kraju završili duel sa 10 igrača pošto je Emre Čan zbog dva žuta kartona isključen u 84. minutu.

Petu uzastopnu pobjedu upisao je Mančester junajted, na Old Trafordu ekipu Aston Vile sa 3:1.

Junak meča za Junajted bio je Ander Erera, koji je postigao golove u 43. i 91. minutu, dok je spektuakularan pogodak u 79. minutu djelo Vejna Runija, poslije sjajnog prijema i volej udarca. Minut kasnije jedini gol za goste postigao je Beneteke.

Izabranici Luja van Gala nisu briljirali, imali su veći posjed lopte i inicijativu, ali su osvojili nova tri boda i pretekli na tabeli trećepalisrani Mančester siti, koji u ponedjeljak gostuje Kristal Palasu.

Rezultati

Arsenal - Liverpul 4:1 (Beljerin 24, Ozil 40, Sančez 45, Žiru 90. - Henderson 76)

Everton - Sautempton 1:0 (Jaglika 16)

Lester - Vest Hem 2:1 (Kambiaso 12, King 86 - Kujute 32)

Mančester junajted - Aston Vila 3:1 (Erera 43, 90+1, Runi 79 - Benteka 80)

Svonsi - Hal 3:1 (Ki Sung-Jong 18, Gomis 37, 90+1 - Mekšejn 50)

Vest Bromvič - Kvins Park Rendžers 1:4 (Aničebe 58 - Vargas 15, Ostin 37, Zamora 43, Barton 90+6)

Čelzi - Stouk (18.30)

Sjutra

Barnli - Totenhem

Sanderlend - Njukas (17)

Ponedjeljak

Kristal Palas - Mančester siti (21)

Tabela: Čelzi 67 bodova, Arsenal 63, Mančester junajted 62, Mančester siti 61, Liverpul 54, Sautempton i Totenhem po 53, Svonsi 46, Vest Hem 42, itd.

Bonus video: