Kolantuoni: Crna Gora može biti diskvalifikovana iz kvalifikacija

On je naveo da je to što se dogodilo zločin i da svi moraju da budu kažnjeni
47 komentar(a)
Akinfejev, Foto: Luka Zeković
Akinfejev, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.04.2015. 17:23h

Sudija međunarodnog Suda za sportsku arbitražu u Lozani Lučo Kolantuoni, vjeruje da će prekinuti meč između Crne Gore i Rusije u Podgorici biti registrovan službenim rezultatom u korist gostiju, prenio je RTS.

On je naveo da je to što se dogodilo zločin i da svi moraju da budu kažnjeni, i dodao da Crna Gora može biti i diskvalifikovana iz daljeg takmičenja.

Utakmica G grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope prošlog petka prekinuta je već u prvom minutu, pošto je ruski golman Igor Akinfejev pogođen sa tribina bakljom u glavu i morao je da bude prebačen u bolnicu, gde su mu dijagnostifikovane opekotine na vratu i blaži potres mozga.

Uprkos tome, sudija je poslije dužih konsultacija odlučio da nastavi meč, a definitivno ga je prekinuo u 68. minutu, nakon ponovljenog incidenta kada su navijači Crne Gore tvrdim predmetom pogodili protivničkog igrača Kombarova.

"Ako bih morao da se bavim prognozama, rekao bih da će Crna Gora izgubiti utakmicu službenim rezultatom 3:0. Pored toga, Crna Gora može da bude i diskvalifikovana iz daljih borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. Sa pravne tačke gledišta, ono što se dogodilo u Podgorici je zločin i sva lica koja su u tome učestvovala treba kazniti", rekao je Kolantuoni.

Susret između Crne Gore i Rusije prekinut je pri rezultatu 0:0.

Bonus video: