Hodžson: Kejn želi na Evropsko prvenstvo za mlade

„Hari želi da bude sa U-21 selekcijom. Hoće da završi posao koji je započeo“, rekao je Hodžson.
0 komentar(a)
Hari Kejn, Foto: Reuters
Hari Kejn, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.04.2015. 15:25h

Iako je svim sportistima želja da što više igraju za seniorsku reprezentaciju svoje zemlje, Hari Kejn je izuzetak - selektor Engleske Roj Hodžson je otkrio da mu je napadač Totenhama rekao da ga ne zove za junske mečeve sa Republikom Irskom i Slovenijom.

Razlog je želja nadolazeće zvijezde engleskog fudbala da za mladu reprezentaciju igra na Evropskom prvenstvu za mlade.

Kejn je u petak protiv Litvanije debitovao za Gordi Albion i dao gol čim je ušao na teren. Selektor mlade reprezentacije Garet Sautgejt je nakon toga rekao da vjeruje da će Kejn biti spreman za EP, što je Hodžson potvrdio.

„Hari želi da bude sa U-21 selekcijom. Hoće da završi posao koji je započeo. Zaradio je mjesto u mom timu, ali sam u razgovoru sa njim vidio da je očigledno da želi da igra na tom turniru. Hari može da odigra važnu ulogu na tom prvenstvu i možda će pomoći timu da ode daleko. To, svakako, neće pokvariti njegove pozicije u seniorskoj reprezentaciji i radujem se našoj novoj saradnji“, rekao je Hodžson.

Mnogi se pribojavaju da bi Kejn mogao da „pregori“ ukoliko nakon teške sezone u dresu Sparsa zaigra na šampionatu u Češkoj od 17. do 30. juna, ali se selektor Engleza ne slaže sa tim.

„Ne sviđaju mi se te konstatacije. Ako ste reprezentativac, onda morate da prihvatite da se velika takmičenja održavaju ljeti, na kraju sezone. Svako ko želi da bude fudbaler top klasi i hoće da pomogne svoj zemlji ide na ta takmičenja i ne govori o icrpljenosti“, zaključio je Hodžson.

Kejn je ove sezone „eksplodirao“ u dresu Totenhema. Sa 19 golova dijeli 1. mjesto na listi strijelaca sa Dijegom Kostom, a u Ligi Evrope je sedam puta tresao mrežu.

Uzgred, sa šest pogodaka je jedan od najzaslužnijih za prolazak mlade reprezentacije Engleske na EP.

Dok se on bude pripremao za takmičenje u Češkoj, seniorska reprezentacija Engleske će odigrati dva meča u gostima - prijateljski sa Ircima i kvalifikacioni sa Slovenijom.

Bonus video: