Kalćomerkato: Di Franćesko je krivac, a koja je odgovornost sportskog direktora?

Havijer Pastore je u posljednje tri sezone odigrao jedva 50 utakmica. Doveden je za 25 miliona eura, ima platu od 4,5 miliona. Ko je bio dovoljno stručan da pomisli da on može da bude nasljednik Rađe Naingolana?", pita se "Kalćomerkato"
0 komentar(a)
Edin Džeko AS Roma, Foto: Corrieredellosport.it
Edin Džeko AS Roma, Foto: Corrieredellosport.it
Ažurirano: 24.09.2018. 15:50h

Roma je očajno otvorila sezonu, ima pobjedu u prvih pet kola u Seriji A, poražena je i u Ligi šampiona od Real Madrida...

Rim je takva sredina da se svaki poraz shvata preozbiljno, pa je trener Euzebio di Franćesko na udaru, navodno ima još jednu ili dvije šanse da sačuva posao.

Di Franćesko kao trener svakako mora da snosi odgovornost, a italijanski novinari su pokrenuli i temu kolika je odgovornost sportskog sektora - u prvom redu sportskog direktora Monćija, koji je imao slobodu da radi šta želi u prelaznom roku.

"Da li je ekipa precijenjena? Ako gledamo rezultate i neke naše igre ove sezone - reklo bi se da jeste", rekao je Di Franćesko poslije poraza od Bolonje u nedjelju.

Ova izjava može da se tumači kao "strijela" ka Monćiju, a mediji su jasni:

"Havijer Pastore je u posljednje tri sezone odigrao jedva 50 utakmica. Doveden je za 25 miliona eura, ima platu od 4,5 miliona. Ko je bio dovoljno stručan da pomisli da on može da bude nasljednik Rađe Naingolana?", pita se "Kalćomerkato".

Tu se ne zaustavlja.

"Otišao je i Kevin Strotman, a ko su mu zamjene? Došao je mladi Zaniolo, tu su i Pelegrini, Kristante, N'Zonzi, koji i dalje ne igra na svojoj poziciji. Monći je promašio dosta toga, a najveći promašaj do sada je dolazak Šika, koji nikako da pokaže zbog čega je doveden", dodaje specijalizovani fudbalski portal.

Monći je, makar se tako vjeruje, u ovom trenutku nedodirljiv, a Di Franćesku se traže nasljednici.

Navodno je prvi pik Vinćenco Montela, a pominje se i Paulo Souza, koji je trenutno na klupi kineskog Tjanđina.

Bonus video: