CRNOGORCIMA JE SVE OPROŠTENO

Akinfejev: Opet bih branio u Podgorici

"Crnogorskim igračima sam još iz bolnice poručio da im ne zamjeram ništa, kao ni zemlji domaćinu", rekao je Akinfejev
68 pregleda 43 komentar(a)
Akinfejev, Foto: Luka Zeković
Akinfejev, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.02.2019. 15:40h

Golman moskovskog CSKA i reprezentacije Rusije Igor Akinfejev, danas je odradio prvi trening nakon incidenta u petak uveče kada je pogođen bakljom na startu kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo, Crna Gora - Rusija. On se nakon treninga u ekskluzivnom intervjuu za televiziju "Life news" osvrnuo na dešavanja u Podgorici.

"Oprostio sam navijaču crnogorske reprezentacije koji me je povrijedio bakljom. Osjećam se puno bolje. Tačno je da je cijela situacija bila neprijatna, ali se na kraju ništa strašno nije dogodilo i treba ići naprijed. Tu epizodu sam već zaključio, istrošena je, i vraćati se unazad nema nikakvog smisla. Razumijem da u momentu kada me je pogodila baklja nikome nije bilo do smijeha. U svakom slučaju izašli smo iz te situacije kao tim", naglasio je Akinfejev.

Iskusnom golmanu "zbornaje" konstatovane su opekotine na vratu, spaljen mu je pramen kose a dijagnofistikovan mu je i lakši potres mozga.

"Najteže mi je od svega pao podatak da pri sebi u bolnici nijesam imao mobilni telefon. Tek tri sata od prijema u bolnicu mogao sam da obavijestim najbliže da ne brinu i da je sve u redu. A zvali su me u bolnici i igrači iz crnogorske selekcije, interesovali se za moje zdravlje. Odmah sam ih razuvjerio da im bilo šta zamjeram, kao ni zemlji domaćinu. U startu sam bio zabrinut prvom dijagnozom o povredi glave, ali su me kasnije obavijestili da je riječ samo o opekotini i lakšem potresu mozga. Odlučio sam da se vratim sa timom čim su me ljekari obaviejstili da nema opasnosti da letim i jedino sam osjećao nelagodnost zbog svježe opekotine i bio sam pospan, vjerovatno kao posljedica lakšeg potresa mozga", naglasio je Akinfejev.

On priznaje da nakon povrede nije razmišljao o ishodu meča pod Goricom.

"Nije me iznenadila odluka delegata da se utakmica nastavi nakon baklje bačene na mene. Ali ta je odluka šokirala ljekara koji me je pregledao u bolnici, i koji je smatrao da je utakmica morala biti prekinuta. Bolničar koji je brinuo o meni obavještavao me je o dešavanjima na terenu, i želim da opet pođem u Podgoricu u slučaju da Uefa odluči da se susret ponovo odigra. Budite sigurni da ako me pozovu u selekciju da ću sigurno otputovati u Podgoricu, bez obzira na taj incident", rekao je Akinfejev.

Televizija "Life news" se osvrnula i na protest Ruskog fudbalskog saveza prema Uefi, napominjći da ruska strana očekuje pobjedu službenim rezultatom 3:0, a osim novčane kazne crnogorska selekcija bi trebalo da dobije tri utakmice igranja pred praznim tribinama. Uefa će odluku donijeti u roku od sedam dana.     

Preporučujemo za Vas