Ivanović i Kato za povratak u ritam

Lider na tabeli s pravom se pribojavao opasnih Zećana, ali je na kraju ipak upisao pobjedu - 3:1
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.04.2015. 08:21h

Iako rezulat to ne govori, Rudar nije lako došao do pobjede nad Zetom. Lider na tabeli s pravom se pribojavao opasnih Zećana, ali je na kraju ipak upisao pobjedu - 3:1, za potvrdu prvog mjesta na tabeli i prekid mini-serije bez trijumfa, koja je trajala dva meča.

Domaćin je krenuo izuzetno ofanzivno, stvarao prlike preko Ivanovića i Kata, ali je u 14. minutu Zeta prva mogla do gola - Dujković je uputio precizan pas u prazan prostor ka Vlaisavljeviću koji je šutirao se desetak metara, no Radanović je pokazao klasu.

Prilikom ovog napada Zete igrači Rudara uzaludno su mahali ka pomoćniku Stankoviću signalizirajući ofsajd poziciju.

Samo tri minuta poslije toga Rudar je poveo, nakon brze akcije koju je počeo Kato. Japanac je uposlio Gačevića, a ovaj Ivanovića koji je izašao sam ispred Novovića i mirno i staloženo pronašao put lopti do mreže.

Pet minuta kasnije već je bilo 2:0. Ponovo je to bila uigrana akcija sa brzim prenosom lopte, a kao i kod prvog gola Gačević je asitirao Ivanoviću, koji je ovoga puta precizno šutirao sa pet metara i zatresao mrežu.

Zeta je od tog trenutka pa do kraja poluvremena imala više loptu u nogama, a već u 23. minutu ponovo je u prilici bio Vlaisavljević. Isti igrač je desetak minuta kasnije zatresao mrežu - ponovo je Dujković uputio precizan pas u prazan prostor, a Vlaisavljević ovoga puta uspio da nadmudri Radanovića.

U drugom poluvremenu trener Zete Mladen Lambulić izvršio je drugu prinudnu izmjenu, nakon što je u 15. minutu zbog povrede morao da izvadi Šofranca. U svlačionici je zbog povrede, na poluvremenu, morao da ostane Vlaisavljević.

"Prinudne izmjene su nas izbacile iz ritma. U prvom poluvrmenu nismo bili bezopasni, imali smo sjajnu priliku kod 0:0, koju nije iskoristio Vlaisavljević. Kasnije smo prmili dva gola, ali smo se brzo vratili u igru. Međutim, prinudne izmjene su nas totalno poremetile. U svakom slučaju, čestitam Rudaru na zasluženoj pobjedi", kazao je poslije utakmice strateg Zete.

Rudar je i drugi dio utakmice počeo jako ofanzivno. Već u 50. minutu Gačević je šutirao sa desetak metara, ali je lopta prohujala iznad prečke.

U 64. minutu Sekulić je odlično proigrao Kata, koji je preciznim udarcem se desetak metara pocijepao mrežu i postavio konačan rezultat utakmice.

Trener domaćih Mirko Marić je tada iz igre izveo dvostrukog strijelca Ivanovića, kasnije i najboljeg na terenu Kata.

"Vidjeli ste da smo za naredni meč ostali bez Nome, nisam želio ništa da rizikujem. Mislim da smo zasluženo osvojili bodove, da smo, i pored toga što smo počeli oslabljeni, držali ritam utamice na zavidnom nivou i na kraju dali tri gola. Osvojili smo bodove protiv dobre ekipe, koja je pokazala da zna da kazni i najmanju neopreznost. Naravno da sam zadovoljan i nadam se da ćemo već na narednoj utakmici biti kompletni", kazao je Marić.

Bonus video: