Tavekio: Ako Juve povuče tužbu, možda dobije dva skudeta nazad

Krivični sud u Italiji odbacio je prošle nedjelje zatvorske kazne za Mođija i druge optužene zbog skandala oko namještanja utakmica prije devet godina. Juventus je potom pokrenuo tužbu protiv Fudbalskog saveza italije od kojeg traži 443 miliona eura na ime izgubljenih prihoda i narušene reputacije.
65 pregleda 0 komentar(a)
Karlo Tavekio, Foto: Wikipedia.org
Karlo Tavekio, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 31.03.2015. 19:59h

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio otkrio je danas da postoji mogućnost da se Juventusu vrate dvije oduzete titule ukoliko torinski klub odustane od tužbe teške 443 miliona eura.

Skandal Kalćopoli potresao je Italiju 2006. godine i tada je Juventus, optužen za nameštanje utakmica, izbačen u drugu ligu, a "staroj dami" su oduzete i dvije titule šampiona Italije. Pored toga, bivši šef kluba Lućano Mođi optužen je da ima povlašćen položaj kod dodjeljivanja sudija.

Krivični sud u Italiji odbacio je prošle nedjelje zatvorske kazne za Mođija i druge optužene zbog skandala oko namještanja utakmica prije devet godina.

Juventus je potom pokrenuo tužbu protiv Fudbalskog saveza italije od kojeg traži 443 miliona eura na ime izgubljenih prihoda i narušene reputacije.

"Moramo se osloboditi optužbi da smo nanijeli štetu, a onda smo otvoreni za pregovore sa Juventusom (o te dvije titule). Prvi smo koji ćemo priznati da ako ste osvojili skudeto na terenu, da imate pravo na njega", rekao je Tavekio za Tutosport.

Tavekio je dodao da bi Savez bankrotirao ukoliko bi Juventusu isplatio 443 miliona eura.

Skudeto koji je Juventus osvojio u sezoni 2004/05. nije dodijeljen nikome, dok je onaj osvojen naredne sezone pripao Interu.

Bonus video: