DEŠAVANJA U PODGORICI: STIGLA PRVA ZVANIČNA REAKCIJA IZ UEFE

Infantino: Ne smijemo se šaliti sa zdravljem igrača

"Takve scene ne želimo da vidimo na fudbalskim terenima, na smijemo da se šalimo sa zdravljem navijača, igrača i zvaničnika", kazao je Infantino.
0 komentar(a)
Infantino, Foto: Beta/AP
Infantino, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.03.2015. 18:02h

Povodom skandaloznog prekida utakmice Crna Gora – Rusija, stigla je prva reakcija iz vrha Uefe.

Oglasio se generalni sekretar Uefe, Platinijeva desna ruka Đani Infantino, koji nije krio ogorčenje onim što se dogodilo u Podgorici.

Infantino je govorio u Stokholmu, prilikom sastanka sa čelnicima Udruženja evropskih klubova. Nije, naravno, spekulisao o visini kazne, ali iz njegovih riječi može se naslutiti koliko pažnje će UEFA posvetiti sramnim incidentima na stadionu pod Goricom.

"Veoma je tužno to što se dogodilo. Ovo je drugi meč u kvalifikacijama koji je morao da bude prekinut. To su stvari koje ne možemo tolerisati, ni prihvatiti. To znači da moramo da radimo još jače i bolje da spriječimo takve situacije. Naravno, biće kazni. Disciplinska istraga je u toku, proces je u toku. Vidjećemo šta će naši disciplinski organi odlučiti, ali nedavno je Mišel Platini dao jasnu poruku. Takve scene ne želimo da vidimo na fudbalskim terenima, na smijemo da se šalimo sa zdravljem navijača, igrača i zvaničnika", kazao je Infantino.

Kako navode ruski mediji, odluka o kaznama neće biti donešena prije 7. aprila. 

"Fudbalska utakmica mora da bude slavlje, a stadioni bezbjedna mjesta. Radimo sve što je u našoj moći da tako bude, srećom ovo su izolovani incidenti. Ali, samo jedna utakmica na kojoj se dogodi ovako nešto pokazuje da moramo da udvostručimo ili utrostričimo naše napore da suzbijemo svaki vid takvog ponašanja", zaključuje Italijan.

Preporučujemo za Vas