Crni flor za crnogorski fudbal

No, mnogo više od prozivki na račun generalnog sekretara odjeknula je Lemajićeva poruka o - tzv. "kupovini navijača".
87 pregleda 19 komentar(a)
Crna Gora - Rusija, Foto: Fscg.me
Crna Gora - Rusija, Foto: Fscg.me
Ažurirano: 31.03.2015. 12:39h

Na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Crne Gore vijest o prekinutom meču sa Rusijom, 27. marta, prikazana je sa crnom pozadinom, bez uobičajene fotografije.

I u nacionalnoj kući fudbala svjesni su da je crnogorski fudbal zaslužio crni flor nakon sramote koju su navijači reprezentacije te večeri poslali u svijet.

Generalni sektretar FSCG Momir Đurđevac je iste noći optužio dio navijača za "primitivizam i licemjerje", istakavši da su krijući se iza parole "Crna Goro volim te", uradili sve da "napakoste reprezentaciji".

Đurđevac je tada kazao da FSCG - kao organizator utakmice - snosi svoj dio odgovornosti, ali se četiri dana nakon mučnih scena na podgoričkom stadionu još niko u trouglu FSCG - policija - zaštitarska služba, nije usudio da preuzme punu odgovornost za prekid utakmice u kojoj je golman Rusije Igor Akinfejev dobro prošao se opekotinama na vratu prvog stepena.

Umjesto toga, dva glasa koja su odjeknula stigla su iz samih nacionalnih saveza.

Iz FS Rusije su saopštili da je utakmica pod Goricom najgore organizovana gostujuća utakmica "zbornaje" ikada - izrazivši čuđenje kako su dvije suprostavljene navijačke grupe mogle da budu smještene jedna do druge, na istom prstenu stadiona.

Drugi glas je stigao iz FSCG - od Zorana Lemajića, ni manje ni više nego člana Izvršnog odbora "kuće fudbala" - koji je u otvorenom pismu u Indije pozvao Đurđevca da "podnese ostavku i ćuti", jer je imao četiri mjeseca da organizuje utakmicu.

No, mnogo više od prozivki na račun generalnog sekretara odjeknula je Lemajićeva poruka o - tzv. "kupovini navijača".

"Ne zaobilazim odgovornost svih članova IO i predsjednika, jer mi već godinama finansijski pomažemo, bolje reći kupujemo, grupice takozvanih navijača Crne Gore. To se radi da ne bi skandirali pogrdno, prozivali selektore, vrijeđali igrače, predsjednike, bili pristojni, a oni uporno rade po svome", kazao je Lemajić.

Kada član rukovodećeg tijela FSCG govori o ovakvom vidu "saradnje" Saveza i navijača - onda takva izjava ima težinu i zaslužuje da joj se vjeruje...

Bonus video: