CFL: Lider traži trijumf za mir u kući, šampion dočekuje Petrovac

Pljevljaci pod Golubinjom igraju protiv Zete, Mladost dočekuje Bokelj, Budućnost Mornar, a u Nikšić stiže Petrovac...
88 pregleda 0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 31.03.2015. 10:39h

O reprezentaciji i incidentima će se pričati još dugo, a crnogorski fudbal sada kako zna i umije mora da se „prešalta” na - domaću ligu!

Samo četiri dana nakon meča Crne Gore i Rusije koji je zapanjio svijet, Rudar nastavlja pohod na šampionsku titulu, Mladost ne želi da joj lider pobjegne, dok put ka vrhu traže i Sutjeska i Budućnost.

Pljevljaci pod Golubinjom igraju protiv Zete, Mladost dočekuje Bokelj, Budućnost Mornar, a u Nikšić stiže Petrovac...

Rudar prekida mini seriju neuspjeha?

Pošto su uzeli samo bod u prethodna dva kola, Pljevljacima ne preostaje ništa drugo osim da savladaju Zetu i opet se vrate na pobjednički kolosijek. Realizaciji tog plana možda će koristiti i kratki izlet do Beograda tokom prvenstvene pauze, gdje su odigrane dvije trening utakmice - protiv Brodarca i Čukaričkog, a svakako i povratak u startnih 11 nekog od šestorice povrijeđenih prvotimaca.

Koliko njih, neće se znati do samog početka duela sa Golubovčanima, mada su Noma, Ivanović, Brnović i Mijušković vrlo blizu da zaduže dres, dok će kapiten Vlahović i Jovović još koji put morati da posjete ljekarsku ordinaciju.

Sve to, međutim, ne umanjuje optimizam u „rudarskom“ taboru.

"Moglo bi se reći da je Zeta naša stara mušterija, jer smo ih u ovoj sezoni već dva puta savladali. To nas neće zavarati, niti natjerati da pomislimo kako nas čeka lak posao. Jesenas su nas dobro namučili pod Golubinjom, kada smo tek nakon preokreta stigli do tri boda, pa je jasno da nikakvog opuštanja neće i ne smije biti. Uostalom, rivali jedva čekaju neki naš kiks, kao što se nedavno desilo u Budvi. Zato ćemo ovog puta učiniti sve da pobijedimo i u najgorem slučaju zadržimo trenutnu bodovnu razliku", optimista je Japanac Riota Noma.

Đalac: Interesuje nas samo trijumf

Mladost ima šest bodova manje od Rudara, a jedan više od Budućnosti i Sutjeske. Kiksa, dakle, ne smije da bude.

"Interesuje nam samo trijumf. Bokelj je opasna ekipa, pokazala je da ima kvalitet u duelima sa timovima iz vrha. Nedavno je savladala Budućnost i sigurno da je motivisana i protiv nas - istakao je napadač Podgoričana Miloš Đalac.

Igumanović se vraća u sastav Sutjeske

Sutjeska želi treću pobjedu u 2015. godini, ali zadatak nije nimalo lak - u Nikšić dolazi Petrovac, koji je slavio u posljednja dva meča u prvenstvu bez primljenog gola (savladao Mogren i Lovćen sa po 2:0).

Aktuelni šampion će u ovom meču biti jači za Blaža Igumanovića, povratnika nakon povrede.

"Očekujemo težak meč, jer nam je Petrovac uvijek neugodan protivnik. Ipak, ako mislimo da se borimo do kraja za titulu moramo u svakoj utakmici da jurimo tri boda - rekao je Igumanović.

Petrovčani ne prijete prvaku.

"Šampion se probudio i sa pravom očekuje novu trojku na domaćem terenu. A upravo dva posljednja prvoligaška meča su primjer kako mi moramo da igramo - odgovorno i skoncentrisano i u defanzivi i u završnici. Tada uspjeh teško može da izostane", kazao je pomoćni trener Petrovčana Rudolf Roki Marčić.

Radojičić ne želi euforiju

Budućnost se ne predaje, ali ne smije da misli o prvom mjestu, jasan je strateg „plavih” Dragan Radojičić uoči duela sa Mornarom pod Goricom.

"Euforija nam nije potrebna. Kad god smo mislili o prvoj poziciji, obilo nam se o glavu. Cilj je da ostanemo u vrhu, ali i da budemo spremni da iskoristimo šansu za nešto više ako nam se ukaže", rekao je Radojičić.

Grbalj želi da nastavi seriju na Cetinju

Pred Lovćenom nije jednostavan zadatak u duelu sa Grbljem, jer sastav iz Radanovića u crnogorsku prijestonicu stiže poslije serije od tri pobjede u kojoj su pali Mladost (5:4), Sutjeska (2:0) i Berane (2:1).

"Posljednja tri kola su najbolji pokazatelj kakva je ekipa Grbalj. Gosti igraju sve bolje i znamo da će biti teško, ali mislim da možemo da prekinemo njihovu i da započnemo našu seriju dobrih rezultata. Prijala nam je pauza, u njoj smo analizirali prethodni meč sa Petrovcem, ali i iskoristili da neki igrači zaliječe povrede", istakao je napadač Lovćena Milan Vušurović.

Mogren gostuje Beranama, ekipi koja je u dosadašnja 23 kola osvojila samo tri boda i jedina je bez pobjede.

Parovi 24. kola

BERANE - MOGREN 15.30

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

RUDAR - ZETA 15.30

Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

MLADOST - BOKELJ 15.30

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - MORNAR 15.30

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

SUTJESKA - PETROVAC 15.30

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

LOVĆEN - GRBALJ 15.30

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

Bonus video: