Humels: Razmišljam o odlasku iz Borusije

„Ponekad mislim da ću definitivno otići u inostranstvo, ali mi se narednih dana ta zamisao uopšte ne sviđa. Mislim, ipak, da bi odlazak u neku drugu ligu bio dobar za mene. Kad-tad ću napustiti Bundes ligu“, rekao je Humels
0 komentar(a)
Mats Humels, Foto: Reuters
Mats Humels, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.03.2015. 09:04h

Mats Humels je priznao da bi ovo mogla da bude njegova posljednja sezona u Borusiji, jer osjeća veliki izazov da ode u inostranstvo.

Sjajni defanzivac, koji se smatra jednim od najboljih štopera današnjice, do sada je odbijao mogućnost da napusti Dortmund, ali su ga loše igre „milionera“ natjerale da promijeni mišljenje.

„Imao sam mnogo razgovora sa čelnicima Borusije i znam da sam veoma važan za ovaj tim. Ali, još ništa nisam odlučio o svojoj budućnosti“, rekao je Humels za „Kiker“.

„Otvoren sam za sve opcije. Nisam ljubitelj onih igrača koji tvrde da će ostati, ali su iza scene već tajno dogovorili odlazak iz kluba“, dodao je 26-godišnji odbrambeni igrač.

Humels je napomenuo da želi da igra u odličnoj ekipi.

„Uradiću ono što je najbolje za moju karijeru. Svi znaju koliko volim da budem u Dortmundu, ali želim da budem siguran da sam dio jakog tima, sa moćnim igračima. Da li će biti u Ligi šampiona, Ligi Evrope ili uopšte neće igrati kontinentalna takmičenja, to neće igrati ulogu u mojoj odluci“, naglasio je Humels.

Kako je Borusija bez šansi za LŠ, a daleko je i od vize za LE, jasno je da bi njemački reprezentativac možda i ostao, ali želi da izvrši pritisak na upravu „milionera“ da pojača tim u ljetnjem prelaznom roku.

Ako od toga ništa ne bude, Humels će vjerovatno otići u Mančester junajted, koji je spreman da ga plati 45 miliona eura.

„Ponekad mislim da ću definitivno otići u inostranstvo, ali mi se narednih dana ta zamisao uopšte ne sviđa. Mislim, ipak, da bi odlazak u neku drugu ligu bio dobar za mene. Kad-tad ću napustiti Bundes ligu“.

„Crno-žuti“ se u subotu sastaju sa Bajernom u velikom derbiju Njemačke.

„Nismo dobri kao prethodnih sezona. Neophodna nam je veoma dobra utakmica protiv Bavaraca, a u minulim godinama nam je i dobro izdanje bilo dovoljno za pobjedu protiv njih“, zaključio je kapiten Borusije.

Humels je karijeru počeo upravo u Bajernu, za koji je debitovao u posljednjem meču sezone 2006/2007.

U januaru 2008. je pozajmljen Borusiji, u koju je ljeta te godine došao Jirgen Klop. Sjajni trener je u februaru 2009. iskoristio mogućnost da ga otkupi za četiri miliona eura i pomogao mu da izraste u jednog od najboljih defanzivaca svijeta.

Bonus video: