Udruženje navijača CG: Uloga pojedinca nije ogledalo cijele tribine

Ultra CG navodi da navijač koji je bakljom pogodio golmana Rusije nije njihov član i nije ni mogao kupiti kartu preko Udruženja
99 pregleda 26 komentar(a)
Crna Gora - Rusija, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Rusija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2015. 05:38h

Uloga pojedinca nije ogledalo cijele tribine, ali tribina ispašta iako taj pojedinac nije član Udruženja navijača reprezentacije Crne Gore – Ultra Crna Gora, saopšteno je iz te organizacije.

Navodi se da navijač koji je bakljom pogodio golmana Rusije nije njihov član i nije ni mogao kupiti kartu preko Udruženja.

"Kao i svi, i mi smo razočarani zbog dešavanja na utakmici protiv Rusije. Od samog početka postojanja organizacije, pa do dana današnjeg – skoro deset godina smo tu zbog istog cilja, sa istim željama: da pomognemo uspjehe naše reprezentacije", piše u saopštenju Udruženja.

Navodi se da je navijač koji je bakljom pogodio golmana Rusije nanio veliku štetu reprezentaciji, navijačima i cijeloj državi i treba da odgovara i bude kažnjen za svoje postupke.

Krivična protiv Lazarevića zbog gađanja bakljom, uhapšen i Filip Babović >>>

"Skrećemo pažnju da je utakmica prekinuta zbog ljudi sa zapada, koji ruke pomjere samo kad treba sjemenke da dohvate, a ustanu samo kad treba otići sa stadiona, gostovanja uglavnom rade avionima i spavaju u luksuznim hotelima jer mi spavamo u autobusu i ne žalimo se jer je to čar fudbala i to je duh od koga je sazdan ultra pokret",piše u saopštenju.

U Udruženju očekuju da će i pojedinac sa zapadne tribine biti brzo identifikovan i izveden pred lice pravde.

"Sigurni smo da je ovo veliki šamar crnogorskom fudbalu i crnogorskom sportu i posljedice su neminovne, ali gospodo tako to izlgeda u životu – sve što smo skoro deset godina gradili – sva gostovanja, sve pjesme, sve koreografije, sav znoj i trud, odricanje, padaju u vodu i budu zaboravljeni zbog jednog nesrećnog trenutka",piše u saopštenju.

Navodi se da kakve god bile sankcije i posljedice dešavanja za koje su, kako smatraju u Udruženju, krivi pojedinci, a ne cijela tribina, Ultra Crna Gora još jače će bodriti svoju reprezentaciju, dati joj vjetar u leđa, biti ponosni na himnu i biti kao i uvijek 12. igrač.

"I budite sigurni, da smo na bilo koji način odgovorni za ove ispade, u duhu koji gradi našu organizaciju i životni stil koji je mnogima od vas daleko od razumljivog i prihvatljivog- preuzeli bi odgovornost istog sekunda", piše u saopštenju Udruženja.

Bonus video: