FS Rusije: Utakmica pod Goricom najgore organizovana ikada

"Kao da su organizatori željeli da odgovarajućom muzičkom pratnjom doliju „ulje na vatru” nemilih dešavanja", zaključio je Genkenjev
0 komentar(a)
Crna Gora navijači, Foto: Boris Pejović
Crna Gora navijači, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.03.2015. 19:32h

Ruski fudbalski savez smatra da je utakmica pod Goricom bila najgore organizovano gostovanje „zbornaje”.

"Da ne bude da smo zlonamjerni, nikada i nigdje nijesmo naišli na prijatniji doček, i takvu ljubaznost, predusretljivost i dobronamjernost policije i redara nego u Crnoj Gori. Ali, da krenemo sa propustima: Interneta nije bilo u novinarskoj loži, pa čak ni u press centru. Bilo je problema i sa internetom u mobilnoj telefoniji. Bio je samo jedan red stolova u pres loži, dok su u drugim bila tek sjedeća mjesta bez utičnica. Takvog neuvažavanja novinarskog posla, i njihovih uslova za rad je nemoguće bilo i pretpostaviti", kazao je Ivan Genkenjev, predstavnik press službe RFS-a.

"Što se bezbjednosti tiče neshvatljivo je da su gornji prsten stadiona dijelili domaći i navijači ruskog tima. Razdvojeni, doduše, zaštitnom ogradom i kordonom policije sa štitovima. To nije spriječilo dvije grupe da lome stolice, gađaju se njima i petardama, a policija je zbog visine bila u nemogućnosti da reaguje. Pravo je čudo da niko nije pao i stradao sa te visine. Zar nije trebalo navijače iste grupe smjestiti u jednom prstenu? Što se tiče zaštitnih mreža iza golova, one su isuviše niske i ne dopiru do gornjih prstenova", objasnio je Genkenjev.

Ipak, to nijesu propusti koji su najviše začudili RFS.

"„Ubili” su nas organizatori koncerta, pred početak drugog poluvremena u momentu najžešće razmjene neprijateljstva djelovima polomljenih stolica, sa razglasa je zvučala muzika u stilu borilačkih superkombat turnira. Kao da su organizatori željeli da odgovarajućom muzičkom pratnjom doliju „ulje na vatru” nemilih dešavanja", zaključio je Genkenjev.

Bonus video: