REAKCIJA ZORANA LEMAJIĆA IZ INDIJE

Gospodine Đurđevac, bolje da ste podnijeli ostavku i ćutali!

"Gledao sam i slušao izjavu generalnog sekretara FSCG, pa ga pitam gdje je njegova odgovornost, jer je imao četiri mjeseca da pripremi ovu utakmicu zajedno sa policijom", navodi Lemajić
225 pregleda 90 komentar(a)
Zoran Lemajić, Foto: Savo Prelević
Zoran Lemajić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.02.2019. 16:29h

Bivši član stručnog štaba i trener golmana fudbalske reprezentacije Crne Gore Zoran Lemajić oglasio se iz Indije, gdje sada radi, i kritikovao generalnog sekretara FSCG Momira Đurđevca.

Đurđevac je oštro osudio ispade navijača u duelu sa Rusijom, a Lemajić je odgovorio saopštenjem koje je objavio portal CG-fudbal.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Ja kao jedan od 15 članova IO FSCG na privremenom radu daleko od naše Crne Gore, a nakon ovog sramnog čina pojedinaca tokom utakmice sa Rusijom, gledao sam i slušao izjavu generalnog sekretara FSCG, pa ga pitam gdje je njegova odgovornost, jer je imao četiri mjeseca da pripremi ovu utakmicu zajedno sa policijom.

Zar nije bio poučen prethodnim iskustvima (mečevi protiv Engleske i Poljske koji su takođe bili na ivici prekida)?

Naravno, ne zaobilazim odgovornost svih članova IO i predsjednika, jer mi već godinama finansijski pomažemo, bolje reći kupujemo, grupice takozvanih navijača Crne Gore. To se radi da ne bi skandirali pogrdno, prozivali selektore, vrijeđali igrače, predsjednike, bili pristojni, a oni uporno rade po svome.

Slažem se sa konstatacijom da je ovo katastrofa za crnogorski fudbal i zemlju uopšte. Međutim, novac i kazne do sada plaćene na ime kazni UEFA da su usmjerene prema specijalnim jedinicama MUP-a Crne Gore, a time bi se ujedno rasteretio budžet države, i da pripadnik te jedinice zna da obavljanjem svoje dužnosti pomaže u realizaciji velikog događaja, a da nakon toga oni budu nagrađeni, bilo bi - ne jedan, već pet prstenova bezbjednosti (kao u Poljskoj).

Da se tako nešto uradi, nekom huliganu ne bi palo na pamet da nešto pokuša.

Ne znam, doveden sam u zabludu sa konstatacijom "neko mora da preduzme nešto".

Ko gospodine generalni sekretaru FSCG? Ne očekujete valjda da nam (oprostiće mi uvaženi prijatelji, jer znate ko sam i što sam) Milo Đukanović, Filip Vujanović ili Ranko Krivokapić organizuju utakmice visokog rizika ili prvenstva.

U pravu ste da država treba da dosta stvari provjeri što se tiče našeg fudbala uopšte, pa čak i Savez kao institucije koja rukovodi fudbalskim sportom i kulturom.

Generalni sekretaru, bolje bi bilo da ste makar ponudili ostavku, a nakon toga ćutali. Ništa lično...", stoji u saopštenju Lemajića.