CKM: Crna Gora im je u srcu, nisu golmana htjeli baš u glavu da pogode

"Fundamentalna pitanja su ko u reprezentaciju Crne Gore poziva igrače iz Srbije koji u svojoj zemlji ne mogu ni da privire na vrata nacionalne selekcije? Kako i zašto oni po skraćenom postupku dobijaju crnogorsko državljanstvo da bi igrali za našu reprezentaciju i na taj način lakše pronašli inostrani angažman?!"
133 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora - Rusija, Foto: Luka Zeković
Crna Gora - Rusija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.03.2015. 18:52h

Crnogorska kulturna mreža (CKM) je saopštila da se nakon incidenta koji se desio na kvalifikacionoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo između Crne Gore i Rusije "cjelokupna javnost digla na noge i osula paljbu na navijačke grupe koje su u teren ubacile baklju koja je (nesrećno) pogodila ruskog golmana Igora Akinfeeva u glavu".

Oni navode da su sigurni da nije postajala namjera navijača da baš u glavu pogodi protivničkog golmana.

"Navijači su ti koji nose naše sportiste i daju im vjetar u leđa, i njihov doprinos uspjesima sportista je mnogo veći od dušebrižnika koji se ovih dana javljaju medijima nazivajući momke kojima je Crna Gora u srcu - huliganima. Zašto niko ne osuđuje dolazak navijača iz Republike Srpske - navijača koji su došli u našu državu da navijaju protiv naše fudbalske reprezentacije, da Crnoj Gori kliču ustaške poklike i da provociraju navijačku grupu Crnogorci Jug i ostatak gledališta. Treba postaviti pitanje zašto nakon njihovih pokušaja izazivanja incidenta nijesu izbačeni sa tribine?", navodi se u saopštenju CKM.

Dodaju da javnost pokušava "kritikama upućenim na račun navijačkih grupa, prikriti lošu igru naših reprezentativaca i njihov neodgovoran odos prema dresu sa državnim grbom".

"Šta je ometalo naše fudbalere da pobijede Lihtenštajn i Švedsku? Jesu li tada navijači bili problem? Fundamentalna pitanja su ko u reprezentaciju Crne Gore poziva igrače iz Srbije koji u svojoj zemlji ne mogu ni da privire na vrata nacionalne selekcije? Kako i zašto oni po skraćenom postupku dobijaju crnogorsko državljanstvo da bi igrali (par utakmica) za našu reprezentaciju i na taj način lakše pronašli inostrani angažman?!"

"Kao što smo već u nekoliko navrata rekli, Država mora biti uključena da bi se mogla napraviti kopča između navijačkih grupa i svih sportskih saveza, jer u slučajevima kao što je ovaj koji se dogodio na meču protiv Rusije, najveći gubitnik je Crna Gora. Svi moramo ujediniti svoje kapacitete kako bismo doprinijeli pravljenju pozitivnog navijačkog ambijenta u kojem bi svi naši sportisti postizali što bolje rezultate", zaključuje se u saopštenju CKM.

Bonus video: