Širokov: Ma kakav laser, Poleksić me je "navukao"

"Poleksić me je nadigrao i samo je to razlog što nijesam iskoristio penal", kazao je ruski kapiten
52 pregleda 16 komentar(a)
Roman Širokov, Foto: Sovsport.ru
Roman Širokov, Foto: Sovsport.ru
Ažurirano: 28.03.2015. 23:42h

Kapiten Rusije Roman Širokov demantovao je ruske medije da je crnogorski golman Vukašin Poleksić bio u prednosti kod penala u 66. minutu. Ruski mediji su objavili fotografiju na kojoj se vidi da su crnogorski navijači uperili laser u oči Širokovu prilikom izvođenja jedanaesterca.

"Ne, laser nije uticao na moj šut. Bilo bi potcjenjivački i nekorektno prema sjajnoj odbrani golmana Crne Gore. I uopšte ne mislim da sam loše šutirao, jer je lopta otišla tamo gdje sam želio. Problem je bio u tome što me je njihov golman „navukao” da šutiram u pogrešnu stranu. Učinio je da budem siguran da će se baciti u lijevo", kazao je Širokov.

Otmenog držanja, samosvjestan i elokventan, kapiten Rusije Roman Širokov jedini je iz tabora „zbornaje” nakon nemilih scena prihvatio da se obrati novinarima. Svi ostali, prošli su pored pretstavnika medija ne udostojivši ih ni pogleda.

"Sudija je bio protiv da se utakmica nastavi poslije povrede Akinfejeva. Ipak, odluku o nastavku je donijela Uefa, a mi igrači smo željeli da igramo i pobijedimo. Tačno je da smo od starta bili u neravnopravnom položaju, ostali smo bez prvog golmana i jedne izmjene, i bilo bi mi razumljivo da utakmica nije nastavljena. I nipošto se ne smiju kriviti crnogorski igrači za dešavanja na terenu. Oni su samo žrtve svojih navijača i nesrećnog spleta okolnosti, jer se baklje bacaju često i gotovo svuda, ali rijetkost je da pogode igrača - objasnio je Širokov, poznat kao česta žrtva zbog jasnog stava i običaja da priča „bez dlake na jeziku”.

Bonus video: