Platini naredio da se meč nastavi

Ruska ekipa nije nakon prvog prekida insistirala na prekidu utakmice i registrovanju duela službenim rezultatom
10 komentar(a)
Platini, Foto: Reuters
Platini, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.03.2015. 08:18h

Odluku o nastavku meča pod Goricom, nakon prekida zbog baklje bačene na vrat golmana Akinfejeva donio je lično predsjednik Uefe Mišel Platini, javlja ruska agencija Tass.

"Nakon 10 minuta prekida, delegatu Beriju Brajtu je u telefonskom razgovoru generalni sekretar Uefe Đani Infantino rekao da pričeka dok ne konsultuje Platinija. Nakon pola sata, Infantino je saopštio odluku delegatu da meč bude nastavljen", objavila je agencija, pozivajući se na neimenovanog predstavnika Uefe.

Ruska ekipa nije nakon prvog prekida insistirala na prekidu utakmice i registrovanju duela službenim rezultatom.

"Uvjeren sam da nismo imali pravo da insistiramo na prekidu službenim rezultatom u našu korist. Sudije i delegat su umjesto 10 minuta, situaciju razmatrale pola sata i donijeli su jedinstvenu odluku. I šta bi bilo da smo odlučili da ne nastavljamo susret? Situacija je bila veoma složena, i naša ekipa je mogla samo da izađe na teren, i da se bori za povrijeđenog druga", kazao je ministar sporta u Vladi Rusije, Vitalij Mutko.

On je naglasio da Rusija neće uložiti protest zbog dešavanja na stadionu pod Goricom.

"To na kraju i nije bio fudbal... Sudija je ostao dosljedan prvobitnoj odluci da će meč prekinuti nakon sljedećeg incidenta. Desio se i on je donio ispravnu odluku da prekine meč. Sada je na Uefi da donese odluku i nadamo se da će biti ispravna. Nema potrebe za nikakvim žalbama, meč je prekinut zbog nereda, ima pravilnik i neka bude jedino logično rješenje", zaključio je Mutko.

Bonus video: