PODIGNUTA OPTUŽNICA

Hrvatski as uhvaćen u laži: Lovren, kao i Modrić, lagao zbog Mamića

Ne navodeći Lovrenov identitet, Tužilaštvo je navelo da je okrivljeni, uprkos upozorenju sudije, 1. septembra 2017. godine dao lažni iskaz, prenosi agencija Hina
57 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Lovren, Foto: Reuters
Dejan Lovren, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.09.2018. 20:46h

Osječko Županijsko državno tužilaštvo (ŽDO) podiglo je danas optužnicu protiv hrvatskog fudbalera i igrača Liverpula Dejana Lovrena zbog sumnje da je na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću dao lažan iskaz.

Ne navodeći Lovrenov identitet, Tužilaštvo je navelo da je okrivljeni, uprkos upozorenju sudije, 1. septembra 2017. godine dao lažni iskaz, prenosi agencija Hina.

Lovren je tada rekao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju, na kojem je kao dan zaključenja naveden 9. januar 2007, a kojim se reguliše podjela odštete od transfera između njega kao igrača i matičnog kluba u odnosu 50:50 odsto, potpisao nedugo nakon potpisivanja svog ugovora o profesionalnom igranju s matičnim klubom od 1. januara 2007. iako je znao da to ne odgovara istini jer navedeni aneks ugovora on tada nije potpisao.

Kad su mu na raspravi predočeni dopisi upućeni matičnom klubu s datumima 1. februar 2010, 29. mart 2010. i 7. septembar 2010. u kojima se u njegovo ime traži isplata 50 odsto odštete od transfera i koji sadrži potpis s njegovim imenom, okrivljeni je tada svjesno neistinito rekao da je on te dopise vlastoručno potpisao.

Iznoseći način na koji mu je isplaćen novčani iznos od podjele odštete od transfera, okrivljeni je neistinito svjedočio da je tih dana bio u Hrvatskoj i da je lično za tu namjenu otvorio poseban račun u banci u Zagrebu, te da je istog dana kada mu je novac legao na račun lično proslijedio taj novac na bankovni račun treće osobe iako je bio svjestan da to nije istina i da je u to vrijeme bio u Francuskoj.

Zbog davanja lažnog iskaza na suđjenju Zdravku Mamiću i ostalima, osječko Županijsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu i protiv kapitena fudbalske reprezentacije Hrvatske i igrača Real Madrida Luke Modrića, ali je, na zahtev Modrićeve odbrane, Vrhovni sud odlučio da će se postupak voditi u u Zagrebu.