Srpski golman suspendovan u Albaniji jer je navijaču oteo zastavu Velike Albanije

Caković je u 23. minutu meča oduzeo zastavu na kojoj je pisalo "Nema Albanije bez Kosova i Čemerije, što je albanski izraz za sjeverni dio Grčke.
28 komentar(a)
Vilson Caković, Foto: Rts.rs
Vilson Caković, Foto: Rts.rs
Ažurirano: 27.03.2015. 14:16h

Srpski golman Vilson Caković, koji brani u Apoloniji iz Fiera, suspenodvan je do daljeg, jer je na meču tamošnje lige protiv Tirane oteo navijaču zastavu takozvane Velike Albanije.

"Caković se nije pojavio na treningu u srijedu i postoji mogućnost raskida saradnje sa Apolonijom. On se ponio neprofesionalno i odlučeno je da bude suspendovan dok se ne promijeni odluka", prenosi albanski Supersport.

Caković je u 23. minutu meča oduzeo zastavu na kojoj je pisalo "Nema Albanije bez Kosova i Čemerije, što je albanski izraz za sjeverni dio Grčke.

Srpski golman prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, ali nije dobio šansu u prvom timu i morao je da ide na pozajmice u filijale Sopot i Balkan.

On je 2013. godine iz švedske Asiriske prešao u Apoloniju.

Caković: Ne vraćam se u Albaniju, čekam poziv Zvezde

Caković je potvrdio da se neće vratiti u albansku Apoloniju zbog incidenta sa zastavoma takozvane Velike Albanije i najavio da bi uskoro mogao da se priključi treninzima Crvene zvezde.

Caković će se najvjerovatnije priključiti ekipi Nenada Lalatovića tek kada bude raskinuo ugovor sa Apolonijom iz Fiera, jer propisi UEFA ne dozvoljavaju da igrač koji ima obaveze prema jednom klubu trenira sa drugim.

"Ne znam, vidjećemo šta će biti dalje, ali da se vratim dolje nema šanse. Nadam da ću ostati u Zvezdi. Prošao sam sve selekcije Crvene zvezde, imao sam tri godine potpisan profesionalni ugovor i nosim veoma lijepe uspomene", rekao je Caković za zvaničan sajt šampiona Srbije, nakon što je u društvu potpredsjednika Slaviše Kokeze posjetio trening Crvene zvezde.

Nekadašnji golman mlađih selekcija Srbije još jednom se osvrnuo na nemile događaje na utakmici Apolonija - Tirana, kada je navijaču koji je uletio na teren oteo zastavu tzv. Velike Albanije, na kojoj je pisalo "Nema Albanije bez Kosova i Čemerije (albanski izraz za sjeverni deo Grčke prim aut.)".

"Vidjeli ste i sami šta se desilo. Igrali smo na našem stadionu, a navijač protivničkog kluba je preskočio ogradu i neometano ušao na teren. Imao je mogućnost da stane bilo gdje, ali on je stao tačno ispred mene i baš tu je raširio zastavu. To je svakako bila provokacija, jer on je znao da sam ja Srbin, koji je ostavio dobar utisak svojim odbranama", naveo je Caković.

Caković je istakao da mu poslije toga bilo jako neprijatno jer je cio stadion počeo da ga vrijeđa.

"Osjećaj koji je uslijedio je neopisiv. To je mali stadon, ali veoma akustičan, dvije ili tri hiljade ljudi je počelo da me vrijeđa, psuje, i da skandira "Ubij Srbina". To je trajalo sve dok nisam stigao do svlačionice jer nakon što me je trener zamijenio nisam htio da budem na klupi. Nisam junak, mislim da bi svako na mom mjestu tako postupio i ne vidim u tome ništa herojsko", zaključio je Caković.

Caković je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, ali nije dobio šansu u prvom timu i morao je da ide na pozajmice u filijale Sopot i Balkan.

Bonus video: