Jovetić: Treba nam pobjeda, nemamo alternativu

"Znam sve fudbalere Rusije, uključujući i Portnjagina. U pitanju je mnogo dobra ekipa sa jakim pojedincima i definitivno je da nas čeka komplikovana utakmica".
60 pregleda 20 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Luka Zeković
Stevan Jovetić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.03.2015. 18:33h

Crna Gora će protiv Rusije tražiti pobjedu bez alternative, poručuje Stevan Jovetić dva dana uoči velikog duela sa "zbornajom".

"Nažalost, sebe smo doveli u situaciju da nam samo pobjeda odgovara. Igrali smo neriješeno protiv Švedske i sada nam trebaju tri boda", kaže napadač Mančester sitija.

Iako je u posljednje vrijeme igrao vrlo malo u klubu, 25-godišnji napadač tvrdi da je i spreman i željan fudbala.

"Uvijek sam željan igre. Nastupio sam na posljednje dvije utakmice u klubu, prije toga tri nisam igrao... Uprkos svemu, mislim da sam kakvom-takvom ritmu, osjećam se dobro i jedva čekam utakmica da počne".

Pritisak pobjede - nešto što je ovoga puta vezano za selekciju Crne Gore, i to protiv jako rivala - za Jovetića je sastavni dio fudbala.

"Ko god igra fudbal treba da računa na to. Mi smo profesionalci, svi igramo u dobrim klubovima, imali smo makar desetak ovakvih utakmica do sada i to sigurno neće biti problem. Treba da istčimo na teren i pokažemo sve što znamo".

Stevan Jovetić i Mirko Vučinić - napokon zajedno od početka.

Protiv Moldavije je Jovetić otpao zbog povrede, u Lihtenštajnu nije počeo Vučinić, u Beču je Jovetić ušao tek u drugom poluvremenu, dok protiv Švedske nije bilo povrijeđenog Vučinića.

"Nije nam se dalo u posljednje vrijeme, drago mi je što ćemo opet početi zajedno. Mislim da možemo da postignemo gol protiv bilo kojeg tima, i to ne samo nas dvojica, već i svi ostali fudbaleri".

Za razliku od napadača Rubina Igora Portnjagina, koji je proglasio Edina Džeka za najboljeg crnogorskog fudbalera, Jovetić odlično poznaje Rusiju.

"Znam sve fudbalere Rusije. Možda Portnjagin ne zna nas, ali mi znamo njih, uključujući i Portnjagina, kojeg pratim odavno, kao i ostale fudbalere. U pitanju je mnogo dobra ekipa sa jakim pojedincima i definitivno je da nas čeka komplikovana utakmica".

Bonus video: