Anketa "Gazete": Navijači žele prodaju Guarina, ali i kupovinu Jovetića

Čak 63,2 odsto voljelo bi da u dresu Intera naredne sezone gleda Jaju Turea, a druga zvijezda je crnogorski napadač (19,2)
2 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.03.2015. 09:47h

Obezbijedio plasman u Evropu ili ne, Inter na ljeto čeka rekonstrukcija tima koju zagovara trener Roberto Manćini u želji da milanski klub vrati u borbu za trofeje.

Inter u ovom trenutku nema finansijsku stabilnost da prati evropske velikane (čak je daleko i od standarda u Italiji koji diktira Juventus), ali u timu ima nekoliko igrača koji bi na ljeto u slučaju prodaje mogli da dopune kasu "crno-plavih".

"Gazeta delo sport" je tako sprovela anketu u kojoj se nalaze petorica najcjenjenijih fudbalera Intera i postavila pitanje: "kojeg od najboljih igrača žrtvovati?".

Na listi su Samir Handanović, Mateo Kovačić, Mauro Ikardi, Fredi Guarin i Ernaneš.

Ako klub bude slušao glas navijača neće imati dilemu - na ljeto će biti prodat Guarin, za čiju je prodaju "kliknulo" skoro 34 odsto učesnika ankete (33,8).

Procjenjuje se da Kolumbijac u ovom trenutku vrijedi između 15 i 20 miliona, kao i da se Interu više isplati da proda njega nego, na primjer, Kovačića za isti novac.

Poslije Guarina, navijači bi najlakše podnijeli odlazak Ernaneša (glasalo je 25,3 odsto), koji nikako da pronađe sebe u Milanu. Ako je prošle polusezone po dolasku iz Lacija i predstavljao pojačanje, ove je vjerovatno i najveće razočaranje za fanove giganta sa sjevera Italije.

Za odlazak Kovačića je 16,5 odsto navijača, da ode Handanović želi 15,1, a najveću podršku ima Ikardi - svega 9,3 odsto vjeruje da bi prodaja argentinskog golgetera bila dobra stvar za klub.

"Gazeta" nije samo ponudila anketu za prodaju, već i za kupovinu nekog top igrača.

Čak 63,2 odsto voljelo bi da u dresu Intera naredne sezone gleda Jaju Turea, a druga zvijezda je crnogorski napadač Stevan Jovetić (19,2).

Slijede Esekjel Laveci (sedam odsto), Edin Džeko (5,9) i Žeremi Tulalan (4,7).

Bonus video: