Pale optužbe za "kalćopoli", Juventus traži skoro pola milijarde odštete i povratak dvije titule!

Mođi je oslobođen optužbi za dvije prevare u sportu za šta je prvobitno dobio dvije godine i četiri mjeseca zatvora, dok je treća optužba zastarjela
3 komentar(a)
Mođi i Điraudo, Foto: Beta AP
Mođi i Điraudo, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.03.2015. 15:54h

Drama u Italiji - bivši predsjednik Juventusa Lućano Mođi oslobođen je za dvije od tri optužbe u vezi sa aferom "kalćopoli" iz 2006. godine, dok je treća odbačena zbog zastarjelosti.

Mođi je oslobođen optužbi za dvije prevare u sportu za šta je prvobitno dobio dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

Juventusu su zbog toga oduzete dvije titule šampiona (2005, 2006), uz selidbu u Seriju B.

Epilog - gigant iz Torina sada traži odštetu od 433 miliona eura i vraćanje titula od FS Italije!

Međutim, sudija Aldo Fijale je zaključio da je postojao sistem na izbor sudija kojim je uticano na rezultate u Seriji A, pa će zbog toga Juventusu biti teško da naplati štetu.

"Bilo je potrebno devet godina da dokažemo da su te dvije sezone bile regularne, da je sudijska organizacija časno radila svoj posao i da nije bilo međusobne komunikacije. Suđenje je bilo čudno, devet godina smo se zezali. Ovo je bila neprijatna stvar i na kraju se ništa nije dogodilo", rekao je 77-godišnji Mođi koji je dobio doživotnu zabranu bavljenja fudbalom.

"Kalčopoli" je afera o namještanju utakmica u sezonama 2004/2005 i 2005/2006, tokom koje su Juventusu oduzete dvije titule i izbačen u Seriju B, a Milan i Fiorentina narednu sezonu počeli sa osam, odnosno 15 bodova minusa.

Bonus video: