Dzjuba: Dobro je da Portnjagin nije rekao Aguero, ja znam Vučinića i Jovetića

Artjom Dzjuba se našalio sa kolegom Igorom Portnjaginom, koji je juče pitao je li Edin Džeko najbolji igrač Crne Gore. "Vidim da u reprezentaciji Crne Gore igra nekoliko Božovića. A kada se neko preziva Božović, taj ne može da bude loš", kazao je Dzjuba, aludirajući na svog nekadašnjeg trenera Miodraga Božovića
4 komentar(a)
Dzjuba, Foto: Www.eurosport.ru
Dzjuba, Foto: Www.eurosport.ru
Ažurirano: 24.03.2015. 15:11h

Za razliku od napadača Rubina Igora Portnjagina, koji je juče demonstrirao "znanje" o crnogorskoj reprezentaciji upitavši novinare "je li Edin Džeko najbolji igrač tamo", njegov kolega iz reprezentacije Rusije Artjom Dzjuba danas je pokazao da mnogo bolje poznaje osnove evropskog fudbala.

Napadač Spartaka iz Moskve na privremenom radu u Rostovu čak se i našalio sa Portnjaginom:

"Pročitao sam izjavu za Edina Džeka, baš me je nasmijala. Dobro je sve kada nije rekao da je Aguero najbolji igrač Crne Gore. Igor očigledno pomno prati fudbal", kazao je Dzjuba ruskim novinarima, uz širok osmjeh.

Visoki napadač potom je ispravio svog kolegu.

"Ja znam Vučinića i Jovetića. Vučinić je nedavno otišao u Emirate, ali je i pored toga veoma opasan, posebno kada igra za reprezentaciju".

Nije slučajno što Dzjuba mnogo bolje poznaje crnogorski fudbal od Portnjagina, kada mu je prošle sezone trener u Rostovu bio - Miodrag Božović Grof, sa kojim je osvojio Kup Rusije.

I ne samo to, Dzjuba je u intervjuima ruskim medijima apostrofirao Božovića kao jednog od najboljih trenera sa kojima je radio.

Vezano za Božovića, Dzjuba je i danas dao interesantnu izjavu:

"Vidim da u reprezentaciji Crne Gore igra nekoliko Božovića. A kada se neko preziva Božović, taj ne može da bude loš", poentirao je 26-godišnji napadač.

Crna Gora i Rusija igraju u petak u 20.45 časova pod Goricom krucijalnu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ko izgubi, imaće vrlo male šanse da se domogne treće pozicije i plasmana u baraž. Posebno se to odnosi na Crnu Goru, koja je remizirala u Lihtenštajnu i izgubila od Austrije u Beču, a to nije ispravila pobjedom protiv Švedske u novembru (1:1), već je odluku pomjerila - za mart.

I Rusija je očajno počela kvalifikacije, izgubila je u Beču i remizirala sa Moldavijom u Moskvi, ali će u drugom dijelu kvalifikacija sve konkurente za visok plasman iz grupe (Švedsku, Austriju, Crnu Goru), dočekati na svom terenu.

"Nismo izgubili šansu, sve je i dalje u našim rukama", kazao je Dzjuba.

Ruse u Podgorici, kako tvrdi, očekuje "jaka Crna Gora".

"Igramo protiv opasnog tima koji je prije svega dobar u odbrani, ali i vrlo opasan iz kontranapada. Ali, nemamo pravo na grešku".

Bonus video: