GOLMAN "SOKOLA" PRED DUEL SA RUSIJOM

Božović: Ovog puta nema alibija

"Volio bih da se skoncentrišemo isključivo na našu igru i da mi njih napadnemo, jer smo domaćini", rekao je golman Toma iz Tomska
0 komentar(a)
Mladen Božović, Foto: Zoran Đurić
Mladen Božović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.03.2015. 17:42h

Crnogorska fudbalska reprezentacija polako ulazi u pravi ritam pred duel sa Rusijom - večeras je odradila drugi trening od okupljanja, ali u gotovo kompletnom sastavu, nakon što je juče sa selektorom Brankom Brnovićem radilo svega osam igrača.

Večeras je nedostajao samo tandem Mirko Vučinić-Marko Baša, ali je i tu sve jasno - napadač Al Džazire i štoper Lila već sjutra će biti dio "hrabrih sokola".

Za razgovor s medijima danas je bio zadužen Mladen Božović, golman Toma iz Tomska, ruskog drugoligaša.

"Radi se o veoma kvalitetnoj reprezentaciji. Danas smo se pokupili, biće nas više na treningu... Optimizam je svakako veliki, iako nas očekuje teška utakmica. Svi znamo šta predstavlja Rusija, ali pokušaćemo da se najbolje pripremimo, da im se suprotstavimo i da ih savladamo", rekao je Božović.

Cilj je jasan - crnogorske fudbalere zanima isključivo pobjeda u petak na stadionu pod Goricom.

"Ovog puta alibija nema, spremni smo da izađemo na kraj sa njima i pritiskom. Pogledaćemo meč sa Švedskom, pokušati da izvučemo pouke i da ispravimo neke stvari koje nisu bile najbolje. Moramo da budemo spremni na sve i da jurimo tri boda", naveo je Božović i dodao:

"Rusi imaju iskustvo, dugo su zajedno, učestvovali su na velikim takmičenjima. U pitanju je jako kvalitetan tim, ali koji ne igra onako kako se od možda očekivalo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Odigrali su posljednji meč neriješeno sa Moldavijom i sigurno da kod njih ima problema, a kako čitam šta pišu mediji dosta je i nesuglasica sa selektorom Fabijom Kapelom. Kako god, na nama je da se što bolje spremimo, mislim da imamo veliku šansu da trijumfujemo.

Upravo je Kapelo i najveća snaga "zbornaje". Ko poznaje fudbalsku filozofiju italijanskog stručnjaka, zna da Rusija vjerovatno neće sve karte baciti na napad u ovom meču.

"Volio bih da se skoncentrišemo isključivo na našu igru i da mi njih napadnemo, jer smo domaćini. Očekujem pun stadion, da nam navijači budu snaga više i onda je sve moguće. Obećavam da ih nećemo razočarati", istakao je bivši golman Budućnosti i Partizana.

Stefan Savić je otpao zbog povrede za ovu utakmicu, ali Crna Gora ima alternative na poziciji desnog beka.

"Izostanak Savića je svakako hendikep, jer je u pitanju odličan igrač. Ima, međutim, igrača koji mogu da pokriju njegovu poziciju, prije svega mislim na Elsada Zverotića i Sava Pavićevića, tako da mislim da može da se nadoknadi taj minus", zaključio je Božović.