Mata utišao "Enfild", Remi spasao Čelzi protiv Hala

0 komentar(a)
Huan Mata, Foto: Reuters
Huan Mata, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.03.2015. 18:07h

Stiven Džerard je "izdao" Brendana Rodžersa u posljednjem derbiju protiv Mančester junajteda u karijeri i postao glavni krivac za poraz protiv najvećeg rivala u duelu koji možda odluči i putnika u Ligu šampiona.

"Đavoli" su slavili sa 2:1 na "Enfildu", a Džerardu su trebale samo 32 sekunde na terenu da razbije Rodžersovu koncepciju (ušao na poluvremenu umjesto Adama Lalane) i usmjeri duel onako kako odgovara protivniku.

Kapiten je napravio oštar faul nad Huanom Matom, odmah zatim je nagazio i Andera Ereru i arbitar Martin Etkinson nije imao milosti prema legendi, već joj je direktnim crvenim kartonom pokazao put u svlačionicu...

Ako je Džerard tragičar, junak je Mata - dvostruki strijelac, a pamtiće se gol za 2:0 koji je postigao maestralnim makazicama na pas Anhela di Marije.

"Ovo mi je najljepši momenat od kada sam stigao u klub", poručio je Mata.

Luj van Gal je bio posebno zadovoljan stanjem na tabeli, jer njegov tim na četvrtom mjestu sada ima pet bodova više od Liverpula.

"Napravili smo razliku u odnosu na petoplasirani tim i to je veoma bitno", istakao je Holanđanin.

Junajted je dozvolio da primi gol s igračem više (pogodio je Danijel Staridž pošto je loše reagovao David de Hea), ali je rutinski zadržao prednost. Čak je Vejn Runi u 94. minutu promašio penal.

"Redsi" su tako prekinuli veliku seriju nepobjedivosti koja je trajala od 14. decembra prošle godine i poraza od istog rivala na "Old trafordu".

"Preuzimam odgovornost za crveni karton i poraz. Ostavio sam na cjedili igrače i menadžera, kao i navijače, što me posebno boli. Pretjerao sam, nisam to smio da dozvolim", istakao je Džerard.

A Čelzi je, istina uz dosta problema, slavio u Halu sa 3:2 i vratio šest bodova prednosti (uz utakmicu manje) u odnosu na Mančester siti.

"Plavci" su već u 9. minutu vodili sa 2:0 (Eden Azar, pa Dijego Kosta), ali je domaćin za samo 74 sekunde izjednačio - prvo je Elmohamadi smanjio u 26, da bi Abel Ernandes izjednačio.

Tim Žozea Murinja je sve do 77. minuta bio u kandžama "tigrova", a onda je mučenje prekinuo Loik Remi, koji je pogodio samo dva minuta pošto je ušao u igru.

Rezultati

Liverpul - Mančester junajted 1:2 (Staridž 69 - Mata 14, 59)

Hal - Čelzi 2:3 (Elmohamadi 26, Ernandes 28 - Azar 2, Kosta 9, Remi 77)

KPR - Everton 1:2 (Vargas 65 - Kolmen 18, Lenon 77)

Subota

Mančester siti - VBA 3:0

Aston Villa - Svonsi 0:1

Njukasl - Arsenal 1:2

Sautempton - Barnli 2:0

Stouk - Kristal Palas 1:2

Totenhem - Lester 4:3

Vest Hem - Sanderlend 1:0

Bonus video: