Atletiko siguran na Visente Kalderonu

0 komentar(a)
Fernando Tores, Foto: Reuters
Fernando Tores, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2015. 21:09h

U isčekivanju sjutrašnjem "el klasika", Atletiko je odradio svoj dio posla, pošto je u Madridu, u malom gradskom derbiju, savladao Hetafe sa 2:0, u okviru 28. kola španske Primere.

Pitanje pobjednika riješeno je već u prvom poluvremenu poslije golova Fernanda Toresa u 3. i Tijaga u 44. minutu.

Atletiko se ovim trijumfom učvrstio na četvrtom mjestu, dok je Hetafe poslije 15. poraza u prevenstvu ostao u donjem dijelu tabele.

"Trebalo nam je mnogo više od Toresa nego što je do sada pružio. Drago mi je što je postigao gol, ali potrebno nam je mnogo više od njega... On je sada mnogo bolji, sve više je uključen, njegova koordinacija je bolja. On živi za to da postiže golove i stvarno mu je potrebno da bude strIJelac i u Primeri", rakao je Simeone za španske medije.

Simeone je bio zadovoljan izdanjem svoje ekipe protiv Hetafea.

"Stvorili smo mnogo šansi za gol. Na kraju smo Hetafe kaznili iz prekida", dodao je Simeone.

Selta je savladala u gostima Levante sa 1:0, a pobjednički gol postigao je Čarls u 86. minutu, posle dobre kombinacije i dodavanja Durana Nolita.

Selta zauzima deveto mjesto na tabeli Primere sa 35 bodova, dok je Levante u zoni ispadanja, na 18. mjestu sa 25 bodova.

Rajo Valjekano je osvojio sva tri boda kod kuće protiv Malage, pobjedom od 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Gael Kakuta u 22. minutu, kada je poslije centaršuta Alberta Buena sa lijeve strane dobro odreagovao i glavom savladao golmana Idrisa Kamenog.

Rajo Valjekano je u većem delu meča, koji nije obilovao šansama, bio bolji rival. Uglavnom su imali loptu u svom posjedu i oslanjali su se na udarce iz daljine.

Malaga je meč završila sa destoricom igrača na terenu, pošto je Markos Angeleri u 74. minutu dobio drugi žuti karton.

Raju je ovo bila druga uzastopna pobjeda, te sada, poslije nekompletnog 28. kola, zauzima deveto mjesto sa 35 bodova, dok je Malaga sedma sa 44.

Rezultati

Atletiko Madrid - Hetafe 2:0 (Tores 3, Tijago 44)

Rajo Valjekano - Malaga 1:0 (Kakuta 22)

Levante - Selta 0:1 (Čarls 86)

Atletik Bilbao - Almerija (22)

Granada - Eibar (22)

Juče

Elće - Valensija 0:4 (0:1)

Nedjelja Deportivo - Espanjol (12)

Viljareal - Sevilja (17)

Real Sosijedad - Kordoba (19)

Barselona - Real Madrid (21)

Tabela: Barselona 65 bodova, Real Madrid 64, Valensija 60, Atletiko Madrid 59, Sevilja 52, Viljareal 49, Malaga 44, itd.

Bonus video: